Лекарката, убила заради немарливост бебе, го загази жестоко

09 август 2020 10:57   4498 прочита


  Върховен касационен съд остави в сила присъда на Великотърновския апелативен съд и окончателно осъди, по повдигнатото от Окръжна прокуратура – Плевен обвинение, лекарка за причинена по непредпазливост смърт на новородено. След подаден протест срещу първоначално постановената оправдателна присъда на Плевенския Окръжен съд, Великотърновската апелативна прокуратура защити обвинението.

Лекарката бе призната за виновна и осъдена от Великотърновския апелативен съд за това, че в периода 24-25. 10. 2012 г в гр. Плевен, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност – медицинска професия. В качеството си на лекар в „Неонатологично отделение“ в МБАЛ, нарушила разпоредбите и по непредпазливост причинила смъртта на бебе – родена на 24. 10. 2012 г. и починала на 29. 10. 2012 г. в УМБАЛСМ „Пирогов“ гр. София.

Осъдена е на девет месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години – престъпление по чл. 123, ал. 1, предл. 2 от НК. Решението на ВКС не подлежи на обжалване. 

  Blitz. bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар