Лекари с шокиращи разкрития в съдебна зала около Митьо Очите и стрелбата във “4 you”

15 ноември 2018 10:03   3735 прочита


Стар куршум в тялото на Митьо Очите открили лекарите в МБАЛ-Бургас дни след стрелбата във “4 you”. Това стана ясно на делото срещу Божидар Кузманов-Божо Кравата и хората му в Специализирания наказателен съд в сряда, пише "Флагман". Свидетели бяха доктори, лекували Димитър Желязков след патакламата на 8 юни 2016 г.

Д-р Веселин Велков в спешния център в Слънчев бряг пръв оказал помощ на Очите. Веднага след това тежко раненият бил закаран в бившата Окръжна болница в Бургас. На 8 юни 2016 г. постъпи в интензивното отделение, а бе изписан на 28 юни, обясни д-р Даниела Люцканова. В деня на инцидента тя не била на работа, но била извикана по спешност. В този момент д-р Люцканова завеждала по заместителство Отделението по анестезиология и интензивно лечение.

Лекарката каза, че участвала доста активно в лечението на Димитър Желязков, включително при посрещането му на входа на болницата, както и при оперативните интервенции. Д-р Люцканова не пожела да опише в какво състояние е бил Митьо Очите, като обясни, че може да прочете документите – там всичко било написано. След питане на съдията за метален предмет в тялото, обаче, лекарката потвърди: „Да, беше случайно намерен, ако се не лъжа”.

Въпросният предмет бил открит на 21 юни след констатирана „неравност на кожата”. Заради подсказвания на подсъдими от залата лекарката първо се обърка и каза, че става въпрос за дясното рамо. След това обаче тя се поправи и обясни, че металният предмет всъщност бил в областта на лявата мишница. След като бил изваден, той бил предаден на полицията. Д-р Люцканова уточни, че предметът бил проектил (куршум – б.а.) и не е попаднал в тялото в резултат на стрелбата от 8 юни, а бил от предишен случай. Припомняме, че след МБАЛ-Бургас Митьо Очите бе преместен в други болници – в столичната „Софиямед” , както и в Турция. Той бе тежко ранен от няколко куршума при стрелбата във “4 you”. Един от тях бе в дясното рамо, което доведе и до объркването в съдебната зала./Blitz

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар