Криминолог, участвал в издирването на звяра от Костенец, с нови разкрития за акцията

03 юни 2019 10:48   5453 прочита


Предполагам, че оръжието го е направил сам, защото излизат много данни, че е обичал да се занимава с такива дейности. Прострелял се е в горната част на тялото, в гърдите. Това разкри комисар Димитър Кошов, зам.-началник отдел „Криминална полиция, по повод акцията по издирването и залавянето на Стоян Зайков.

"Самото действие се развива за 4-5 минути. Колегите са стреляли във въздуха. Те са се предвижвали със служебен автомобил, Зайков ги е забелязал и е стрелял по тях", уточни последователността на акцията Кошов. По думите му Стоян Зайков е човек с много голямо его. "Не знам защо е решил да посегне на живота си.

Отговорът на този въпрос може да се търси в психологическия му портрет. Според психолозите Стоян Зайков е бил човек с изключително високо его, с висока самооценка за себе си. Той е бил човек, който не би се предал на органите на МВР, така че можеше да се наложи да го издирваме и до зимния сезон', заяви комисар Кошов. "Не бих казал, че сме се забавили с откриването му, просто ни трябваше определен период, в който да се ориентираме в самата обстановка, тъй като теренът в района на Костенец знаете е доста планински и сложен за претърсване', посочи още той.

Самото издирване на заподозрения е било много трудно. Територията е изключително трудна, може би един или два пъти сме били много близко до него. След анализ кога се придвижва – сутрин рано и вечер на здрачаване, ползва дерета на реки, и точно на такова място го забелязахме. Имаше хора, които са го забелязвали и ни информираха", уточни още той. Според него е имало опасност за близките на Милена Шишкова. "По-скоро имаше такава опасност и те самите се чувстваха застрашени и затова предприехме тяхното преместване", заяви още той. Според данните обаче, не е имал контакти с близките си и не е имало човек, който да го подпомага", заяви още комисарят./blitz.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар