Новините на югозападна България
Тайната на една отвара, която прави чудеса с тялото ви   Домашен мехлем разрушава шиповете
   РегистрацияЗабравена парола

Крадец на зърно за 2 млн. лева влиза в затвора


11 юли 2019 14:20   4144 прочитаУправител на дружество, присвоил зърно за близо 2 млн. лева от склад във Враца, е осъден на 4 години и 6 месеца затвор. Делото срещу него се гледа от състав на врачанския окръжен съд.

Управителят на „Т.С.“ ООД – София е признат за виновен, че за времето от 06.02.2012 г. до 27.04.2012 г., при условията на продължавано престъпление във Враца, противозаконно е присвоил чужди движими вещи - слънчогледово семе и пшеница на обща стойност 1 854 290.34 лева. Зърното било собственост на фирма „Д.А“ ЕООД – Монтана.

Дружеството, което ръководел той, имало сключен договор за съхранение на зърно с „А.“ ЕАД - регистриран публичен склад, собственик на зърнохранилище във Враца.

През пролетта на 2011 г. управляваната от подсъдимия фирма сключила договор за отговорно пазене със земеделски производител „Д.А.“ ЕООД – Монтана. Съгласно него той се задължавал да съхранява слънчогледово семе и пшеница, без право да продава стоките на трети лица, да ги заменя и подменя без изрично писмено нареждане от страна на възложителя – „Д.А.“ ЕООД.

В изпълнение на така сключения договор през ноември - декември 2011 г. 1368,700 МТ пшеница и 1458,488 МТ слънчогледово семе били транспортирани и приети в зърнохранилището във Враца. Съставени били констативен приемо-предавателен протокол и складова разписка. Зърното следвало да се съхранява докато бъде постигнато съгласие за окончателна продажна цена.

В началото на май 2012 г. управителят на „Д.А.“ ЕООД се обадил до склада на „А.“ във Враца, за да получи информация относно съхраняваната стока. Служителят на зърнохранилището обяснил, че то било извозено по разпореждане на управителя на „Т.С.“ ООД. При изясняването на случая първоначално той отрекъл да е продал зърното. Впоследствие признал за стореното, като заявил, че същото не му било платено.

В хода на разследването по досъдебното производство е било установено, че приетите от „Д.А.“ ЕООД слънчогледово семе и пшеница са извозени от склада и продадени на три дружества. Според заключението на съдебно-икономическа експертиза общата им пазарна стойност възлиза на 1 854 290.34 лева.

За извършеното от В.А. престъпление, обсебване в особено големи размери, окръжния съд във Враца му е наложил наказание от 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода“.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок пред Софийския апелативен съд. /fakti.bg

Още за: крадец  зърно  затвор Още от: Синя лампа

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.