Ќовините на югозападна Ѕългари€
“рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище “ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви
   –егистрац舫абравена парола

 метът на  арнобат разкри нови подробности за цеха за нелегални цигари и ареста на сина си


6 септември 2018 09:40   1733 прочита√еорги ƒимитров, кметът на  арнобат, коментира пред bTV информаци€та, че синът му »ван е отдал под наем фабрика, в ко€то се е помещавал нелегални€ цех за цигари, свързан с бизнесмена ћиню —тайков.

„«нам, че е отдадено помещението преди 2-3 години, лично аз не съм виждал договора“, посочи той.

„‘актът, че е собственик, според вашите коментари излиза, че е престъпник“, каза той за сина си, който вчера беше арестуван.

„–азбрах, че в договора има една клауза – да бъде осигурено несмущаваното им производство.  акво е било производството разбрахме през месец юли миналото година“, посочи ƒимитров. Ќа въпрос дали договорът за наем е бил сключен с портиер, той отговори:

„ƒоколкото знам, договорът е с н€каква фирма от —тара «агора“.  метът знаел, че помещението ще се ползва за „складова и производствена дейност“. „»мало помещение за спане, кухн€ – те не са излизали от там“, каза той и посочи, че ц€лата фабрика е с близо 10 000 кв. м площ. ’ората на —тайков са ползвали едното помещение – около 700 квадрата. „ќхраната си е била винаги там. “ова са портиерите на входа на цели€ обект. «аплатата, осигуровките, негови работници са“, потвърди √еорги ƒимитров информаци€та, че синът му е плащал за охраната на сградата.

„Ќеговите твърдени€ е, че той не е знаел. »ван не се познава лично със —тайков. јз се познавам със —тайков“, за€ви кметът. ѕо думите му, синът узнал какво се върши във фабриката, но не го е виждал с очите си, пише блиц.

„¬лизал е преди една седмица, след като е било вече опразнено. ќстанали са н€какви климатици, кашони“, об€сни той.

„ѕоследно снощи разбрах, че има заповед за 24 часово задържане. Ќ€маме връзка с него“, каза √еорги ƒимитров за сина си. Ќа въпрос какви са били отношени€та му с ћиню —тайков, той отговори: „ мет съм, той е работодател. Ќормални отношени€. Ќе сме при€тели, но се познаваме добре. “и€ лоз€, които има, поне 7-8 хил. декара са общински.  оректен и като данъкоплатец“. ƒимитров потвърди, че бизнесменът подкреп€л меропри€ти€ на общината. „Ќе са големи сумите, но за всеки празник на града – 24 май, особено 14 февруари, една значителна част се поемат от фирмите на —тайков. ќфициално, с документи, обикновено безкасово“, за€ви той. ƒнес ще стане €сно дали задържаните при вчерашната операци€ във винпром „ арнобат“ ще останат в ареста.

ќще за: кмет  подробности  цех ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.