Касиерка сви над 140 000 лева от банка в Пловдив, използвала изпитан номер

20 юни 2024 20:07   1 коментар   4932 прочита


52-годишна касиерка от Пловдив отмъкна 144 200 лв. от банката, в която работи. Досъдебното производство е образувано по сигнал на ръководството на банката, след като там е бил извършен вътрешен одит, предаде Novini.bg.

До момента по делото са разпитани множество свидетели и след предварително разрешение от Районен съд-Пловдив, по искане на наблюдаващия прокурор, е извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от касиерката.  

Според предварителната информация, в периода от началото на 2020 г. до средата на април тази година, в качеството си на касиер, 52-годишна служителка незаконно отклонила за себе си сумата от 144 200 лева, собственост на банката. На този етап от разследването са разпитани множество свидетели, осъществени са редица процесуални и следствени действия. Изяснен е и механизмът на извършеното престъпление - с помощта на режещо устройство тип „гилотина" и зелена хартия за окомплектоване на копюри с банкноти жената изготвяла шаблони, наподобяващи 100 лева.

Там на място са установени режещо устройство тип „гилотина“, както и зелена хартия за окомплектоване на купюри с банкноти, наподобяващи  такива от по 100 лв., които са спомогнали на  Е.К. да направи т.нар. „кукла“ т.е. вместо парите в банковата каса са били поставяни нарязани зелени хартии, а над тях банкнота, с което е целяла да замаскира извършеното от нея престъпно деяние.

Спрямо жената е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Извършват се действия по разследването. Междувременно тя е възстановила част от присвоените пари – 20 000 лева, съобщават от държавното обвинение. 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
21 Юни 2024 15:24 | Еххааа
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво супер
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар