Жени от Пловдивско са изнудвани заради голи снимки в мрежата!

19 август 2020 11:30   2895 прочита


Разкрито е престъпление – изнудване чрез социалните мрежи. Това е станало при последната акция срещу битовата престъпност в областта. Това заяви на брифинг новият апелативен прокурор на Пловдив Тодор Деянов.

21-годишна жена от Карлово е била изнудвана с голи снимки. Непознат мъж с фалшив профил се свързал с нея през социалните мрежи. Той я, че ако до 17 ч. на следващия ден не му преведе сумата от 350 лв., ще я злепостави в публичен сайт в интернет, като качи нейни неприлични снимки. Изпратил й и банкова сметка, на която да преведе парите.

Случаят е от 17 август т.г. Жената платила исканата сума, но и подава сигнал в полицията. От МВР-Пловдив реагират и мъжът е разкрит и задържан. Оказало се, че фалшивият профил във Фейсбук и банковата сметка са на 26-годишен мъж от Клисура. Органите на реда са претърсили дома му и са иззели компютъра и телефона му.

В процеса на работата е установено, че карловката не е единствената му жертва. По същата схема е заплашвана и 33-годишна жена от с. Чавдар, която му е превела 500 лева преди две години. Тогава той подвел жената, че участва в конкурс за модели, с което е успял да се сдобие с нейни разголени снимки. Мъжът е задържан./glas.bg


Още за: мъж   изнудване   жени   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар