Извънредно! Цистерна с пропан-бутан евакуира край Карнобат, възможен е взрив!

05 август 2019 11:20   3063 прочита


Теч на цистерна с пропан-бутан евакуира гара Разпределителна в Карнобат. Разливът е установен от служител при оглед на композицията около 2.40 сутринта. Временно бе преустановено движението на влаковете, а живеещите в района са евакуирани. От БДЖ обясниха, че течът е овладян към 5.30 и движението е възстановено. Товарната композиция е пътувала от Долно Езерово за Калитиново.

Много хора са прекарали нощта на открито в Карнобат след евакуацията заради теча на газ на жп гарата. Около 01:00 часа в района на Карнобат е преминавала цистерна, натоварена с пропан-бутан. Тя е трябвало да бъде закачена на друга композиция с горива. Служител на жп гарата е усетил миризма и специфично съскане. Веднага на място са изпратени екипи на пожарната, полицията, жандармерията и газоспасителната служба.

Част от жителите в района на гарата са евакуирани около 3 ч. през нощта. Те живеят в три блока непосредствено до ж.п. линията. Те са били помолени да отидат в чакалнята на гарата. Хората, живеещи в блоковете „на втора линия“ – зад тези, които са евакуирани, нито са били уведомени за инцидента, нито са били евакуирани. Те са силно притеснени от случилото се.

Пробивът в цистерната е запушен. Малко по-късно тя е изтеглена на километри от района. А около 06:00 часа на хората е позволено да се върнат в домовете си. Няма опасност, а ситуацията е овладяна. /blitz.bg


Още за: цистерна   теч   Карнобат   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар