Извънредни новини за малката Дария, която падна от 2-рия етаж

22 септември 2019 11:13   22939 прочита


Дария, която е едва на 1 година и 3 месеца, се възстановява в УМБАЛ "Св. Георги" след падането от 2-рия етаж на дома си в Пловдив. Детето е стабилно и има известно подобрение, ала заради тежестта на травмата и естеството ѝ, болничното лечение ще продължи дълго, съобщиха медиците, които денонощно полагат грижи за здравословното състояние на детето, съобщава "Трафик".

Тежкият инцидент се случи на 6 септември към 18:30 часа, когато детето полетяло от отворен прозорец в спалнята на родителите си от над 4 метра височина. Невръстното момиченце бе открито от съседи и веднага бе откарано в болница с опасност за живота и тежка черепно-мозъчна травма. По данни на полицията 63-годишният баща Румен и 44-годишната майка Златка са били под въздействието на алкохол и са спели по време на произшествието.

Румен е бил с близо два промила алкохол в кръвта, докато майката с 1.2, сочи първоначалната информация. Шефът на полицията в Пловдив Йордан Рогачев потвърди, че двамата са били под въздействието на алкохол, въпреки че майката отрича да е пила. Прокуратурата и социалните поеха случая, но все още тече разследване. От държавното обвинение съобщиха, че все още не са привлекли към отговорност родителите на Дария - 63-годишният баща Румен и 44-годишната майка Златка.

Към този момент има образувано досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи, без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие. Такова деяние е криминализирано в българското законодателство, като Наказателният кодекс предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и обществено порицание. От прокуратурата обясниха, че разследването по случая продължава и затова все още няма развитие по казуса. Социалните служби в Пловдив също са в процес на доизясняване на всички обстоятелства за грижата, която е полагана за детето, и изготвят доклад за родителския капацитет на Румен и Златка.

"Състоянието на детето се подобрява, но все още в болница. Продължаваме работа по случая", обясни директорът на „Социално подпомагане“- Пловдив Надя Танева. Припомняме, че при започване на процес срещу родителите, Дария ще бъде изведена от семейството. В отдел „Закрила на детето” е била проведена среща с бабата на Дария по майчина линия и сестрата на майката. Те са изразили готовност да полагат грижи за момиченцето, ако родителите бъдат подведени под наказателна отговорност. /blitz.bg/


Още за: етаж   дете   тежест   семейство   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар