Ќовините на югозападна Ѕългари€
—узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап 
   –егистрац舫абравена парола

»звънредни новини за малката ƒари€, ко€то падна от 2-ри€ етаж


22 септември 2019 11:13   22523 прочитаƒари€, ко€то е едва на 1 година и 3 месеца, се възстанов€ва в ”ћЅјЋ "—в. √еорги" след падането от 2-ри€ етаж на дома си в ѕловдив. ƒетето е стабилно и има известно подобрение, ала заради тежестта на травмата и естеството ѝ, болничното лечение ще продължи дълго, съобщиха медиците, които денонощно полагат грижи за здравословното състо€ние на детето, съобщава "“рафик".

“ежки€т инцидент се случи на 6 септември към 18:30 часа, когато детето полет€ло от отворен прозорец в спалн€та на родителите си от над 4 метра височина. Ќевръстното момиченце бе открито от съседи и веднага бе откарано в болница с опасност за живота и тежка черепно-мозъчна травма. ѕо данни на полици€та 63-годишни€т баща –умен и 44-годишната майка «латка са били под въздействието на алкохол и са спели по време на произшествието.

–умен е бил с близо два промила алкохол в кръвта, докато майката с 1.2, сочи първоначалната информаци€. Ўефът на полици€та в ѕловдив …ордан –огачев потвърди, че двамата са били под въздействието на алкохол, въпреки че майката отрича да е пила. ѕрокуратурата и социалните поеха случа€, но все още тече разследване. ќт държавното обвинение съобщиха, че все още не са привлекли към отговорност родителите на ƒари€ - 63-годишни€т баща –умен и 44-годишната майка «латка.

 ъм този момент има образувано досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи, без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие. “акова де€ние е криминализирано в българското законодателство, като Ќаказателни€т кодекс предвижда до 3 години лишаване от свобода, както и обществено порицание. ќт прокуратурата об€сниха, че разследването по случа€ продължава и затова все още н€ма развитие по казуса. —оциалните служби в ѕловдив също са в процес на доиз€сн€ване на всички обсто€телства за грижата, ко€то е полагана за детето, и изготв€т доклад за родителски€ капацитет на –умен и «латка.

"—ъсто€нието на детето се подобр€ва, но все още в болница. ѕродължаваме работа по случа€", об€сни директорът на „—оциално подпомагане“- ѕловдив Ќад€ “анева. ѕрипомн€ме, че при започване на процес срещу родителите, ƒари€ ще бъде изведена от семейството. ¬ отдел „«акрила на детето” е била проведена среща с бабата на ƒари€ по майчина лини€ и сестрата на майката. “е са изразили готовност да полагат грижи за момиченцето, ако родителите бъдат подведени под наказателна отговорност. /blitz.bg/

ќще за: етаж  дете  тежест  семейство ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.