Извънредни новини за гробаря Георги

27 май 2022 13:13   6241 прочита


По искане на Софийска районна прокуратура мъжът, обвинен за измама свързана с кремация, е задържан под стража. Георги Енев е привлечен към наказателна отговорност за това, че за времето от 09.01.2022 г. до 10.01.2022 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият e възбудил и поддържал у двама мъже заблуждение, че трупът на баща им ще бъде кремиран, но кремация не била извършена, а трупът бил заровен в землището до гробищен парк на село Клисура, пише БЛИЦ.

С тези си действия обвиняемият причинил имотна вреда на Й.Б. и М.Б. в размер на 1000 лева, които те платили за кремация на баща им.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

Георги Енев бе задържан с постановление на наблюдаващ прокурор до 72 часа.

Днес, 26.05.2022 г., в Софийски районен съд бе внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Георги Енев. Състав на съда се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и го задържа под стража.

Разследването по случая продължава.

Междувременно стана ясно, че Енев държал тела на починали месеци наред в хладилни камери, съобщиха от Съюза на погребалните фирми.


Още за: новини   арест   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар