Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕърза пица с €йца  “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви
   –егистрац舫абравена парола

»звънредна новина за апашите, въртели печатницата за перфектни ментета в хотел в —лънчев бр€г


20 юни 2019 13:45   4718 прочита—пециализираната прокуратура внесе в —пециализирани€ наказателен съд обвинителен акт срещу четиримата привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за производство на неистински доларови и еврови банкноти в хотел „ антилена 2“ в курортен комплекс „—лънчев бр€г“ и разпростран€ването им в страната. “е б€ха задържани на 20 октомври 2018 г. при операци€ на —пециализираната прокуратура и √ƒЅќѕ в кк „—лънчев бр€г“ и в ѕловдив. ¬ подземни€ гараж на хотел „ антилена 2″ в курортни€ комплекс бе открита оборудвана за целта печатница.

Ќа м€стото б€ха задържани ръководител€т на групата »ван “одоров и съдържател€т на хотела јлександър  рихтин в момент на производство на неистински банкноти. Ќамерени и иззети б€ха 23 009 листа с отпечатани и изображени€ на неистински банкноти с номинал 50, 100 и 500 евро и 50 щатски долара, или елементи от т€х (заготовки). “одоров е предаден на съд за престъплени€ по 8 текста от Ќаказателни€ кодекс, в т.ч. като ръководене на групата от създаването й през €нуари 2018 г. до неутрализирането й 20 октомври 2018 г. “ой лично е контролирал производството на фалшификати и разпространението – при 4 доверителни сделки продал на служител под прикритие общо 301 неистински банкноти от по 100 евро и 297 банкноти от по 50 долара.

¬ дома му в ѕловдив б€ха открити 23 009 бро€ готови фалшиви банкноти в евро и долари на обща стойност 2 170 000 евро и над 100 000 щатски долара. ”частникът в групата  рихтин, който предоставил помещение за нелегалната печатница, бил ангажиран пр€ко в производството на фалшините банкноти, включително и осигур€ване на консумативи за изработката им.

»ван “одоров и јлександър  рихтин са с мерки за неотклонение „«адържане под стража“. Ќа 19 юни 2019 г., след внас€нето на обвинителни€ акт срещу т€х, е разпоредено превеждането им в —офийски€ затвор. ƒругите двама предадени на съд участници в групата са с определени парични гаранции от по 5000 лева. ѕредстои —пециализирани€т наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото. /Blitz.bg

ќще за: прокуратура  участие  група ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.