Ќовините на югозападна Ѕългари€
“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото) «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018   расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол
   –егистрац舫абравена парола

»злъган с гол€ма сума пари застрел€л брокерката ћарангозова


13 октомври 2019 14:41  2 коментара   5436 прочита—танка ћарангозова, ко€то е била разследваната за пране на пари и финансови измами, е застрел€на от излъган от не€ с гол€ма сума. “ова е една от основните версии на криминалистите за убийството на 47-годишната жена. “€ бе гръмната в главата в четвъртък вечерта пред блок 18 в столични€ кв. “ћладост”.
ћалко преди да паркира автомобила си “ѕежо”, към не€ се приближил килърът и стрел€л право в главата й. ѕо време на огледите край пежото б€ха открити три гилзи. »мало и б€ла роза – символ на мафиотите по света за предупреждение. ѕредполага се и, че т€ е била използвана от убиеца за прикритие на пистолета, пише „“руд“.

“«а момента верси€та е неуредени финансови отношени€, но не може да изключим и верси€та за лични мотиви. —рещу потърпевшата жена назад във времето е имало доста жалби от доста граждани и фирми заради финансови операции, които вод€т до големи печалби. ќбщо казано – пирамида. “ова е за периода между 2009 и 2012. “€ е била и изнудвана от хора, които най-веро€тно са били потърпевши от нейни действи€. Ќе са едно и две лицата, които са пострадали от не€. ѕоследното досъдебно производство е, че т€ е пострадала от лица, които € изнудват, че е взела 150 000 евро, за да ги вложи в борсови операции, които да доведат до по-големи печалби. “ърсим мотив, но в последните 10 години мотиви има много”, каза шефът на националната полици€ ’ристо “ерзийски.

—поред него в последно време т€ се занимавал със счетоводство за фирми, но то не било легализирано в счетоводна къща.
¬ специализираната прокуратура н€ма данни ћарангозова да е била обвин€ема, а пострадала от организирана престъпна група, защото е била изнудвана, каза и говорител€т на спецпрокуратура —ийка ћилева.
ѕрез годините срещу ћарангозова е имало н€колко разследвани€. ѕредстав€ла се финансов брокер, който се занимава с доверително управление на ценни книжа или пари. ќбещавала на клиентите си, че ще умножи предоставените от т€х суми със сделки на различни борси.
«а първи път т€ е арестувана от ƒјЌ— във ¬раца през 2011 г. за пране на пари.

¬ различни медии се твърди, че т€ е била обект на разработка заради финансова пирамида, през ко€то са превъртени над 65 милиона лева. »ма информации и че сумата е 28 милиона лева. ƒори се говореше, че нейни жертви са станали –умен Ќиколов-ѕашата и ƒимитър ∆ел€зков-ћитьо ќчите. “ова обаче не бе потвърдено от разследващи.
—поред справки —офийската градска прокуратура е прекратила разследването си срещу ћарангозова преди три години и го е изпратила на районната прокуратура. ќбвинението срещу не€ е за документни измами за 1,4 млн. лв и е внесено в съда през 2016 г.

ѕрез 2013 г. т€ попадна в медиите, след като се барикадира в мезонет в —офи€ в опит да спре съди€ изпълнител. ћалко след това т€ разказа, че била изнудвана от »во ћасларов, син на бившата социална министърка ≈мили€ ћасларова. —поред ћарангозова той й дал 150 000 евро, които т€ да управл€ва, но искал печалба от 15 до 30% върху сумата. —ами€т ћасларов обаче за€ви тогава, че дал назаем парите на ћарангозова. —лед като не си ги получил обратно, продал дълга на фирма за събиране на задължени€.
Ќа името на ћарангозова има регистрирани н€колко фирми, които са с различен предмет на дейност. Ќ€кои от т€х вече са собственост на банки.
«апознати коментираха, че ћарангозова може да е била подставено лице и да е върт€ла финансовите операции за мафиотски структури, но е решила да проговори. — куршумите устата й е била запушена. /dnes.bg

 

 

 ќще от: —ин€ лампа
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


2 коментара

13 октомври 2019 21:31 | —ако
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

јрно са и направили на такива така треа... само че с чук в главата


14 октомври 2019 07:31 | тамерланд
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

“јћ  Џƒ≈“ќ »ћј ѕј–» »ћј » ќЋќ¬ќ
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.