Иван Гешев в нова операция срещу свидетел по делото "Живко Суджука"! Замесени са червени политици

25 юли 2019 11:12   3434 прочита


Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДНП започнаха действия по разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления - избягване установяването и плащането на ДДС в особено големи размери. Действията са на територията на София, Добрич и Варна.

Извършват се претърсвания и изземвания на документи в офиси на търговски дружества, жилища и автомобили. Провеждат се разпити на свидетели.

Заместник главния прокурор Иван Гешев рано тази сутрин също е отпътувал за Добрич. Там той ще участва в нова операция по случая, придобил известност като "Живко Суджука". По предварителна информация са постъпили нови данни срещу свидетел по делото, който е бил осъждан за данъчни престъпления.

Свидетелят е Антон Проданов. Самият Проданов е много богат бизнесмен от Добрич. Собственик е на култовото чалга заведение в града "БИАД". Преди известно време е бил осъждан като лидер на престъпна група за данъчни престъпления. Предполага се, че е обслужвал местни червени велможи. На път за Добрич е зам.-главният прокурор Иван Гешев, който лично ще проследи процесуално-следствените действия по случая. Самото дело срещу Живко Суджука няма нищо общо с днешната операция. Производството е в съдебна фаза, а по него магистратите са събрали множество и неоспорими доказателства. /Blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар