Иван Гешев с нови разкрития за Божков, заловения му авер и Цветан Василев Никой не е недостижим, всеки трябва да отговаря пред закона, категоричен е главният прокурор

01 февруари 2020 13:39   1 коментар   5177 прочита


Днес преди обяд бе задържан в кв. "Христо Ботев" участник от престъпната група, която е извършвала въоръжени грабежи на бензиностанции в столицата и околностите. Други четирима са успели да избягат, но според генсека на МВР Иван Иванов, те са известни и с имената, и с прякорите си, и вероятно ще бъдат задържани до края на деня.

"Ще бъдем безкомпромисни, ще ползваме всичко възможно и позволено от закона, за да живеят хората спокойно и да не бъдат тормозени и да не страдат от този бич в момента", това заяви за подетата кампания срещу битовата престъпност главният прокурор Иван Гешев в брифинг, цитиран от Канал 3. Акцията е под ръководството на прокуратурата и се провежда в източния столичен квартал "Христо Ботев". Има задържани лица, някои от които са с поне две висящи дела. На място има служители на полицията и жандармерията.

"Ако не преосмислят поведение си, ще се изправят пред съда и ще получат каквото заслужават. То не е трудно, ако има съдействие с българските институции", коментира пред журналисти главният прокурор Иван Гешев по повод последната акция в кв. "Христо Ботев". Тези, които убиват, изнасилват, тормозят възрастни граждани по селата, крадат, грабят, трябва да преосмислят поведението си, заяви Гешев и съобщи, че случващото се не е инцидентна акция, това е кампания. Започват регулярни акции срещу битовата престъпност в цялата страна, заяви още Гешев.

"Обещавам на българските граждани към края на годината ще има подробен резултат в сегмента битова престъпност. Ще ползваме всичко възможно и позволено от закона хората да живеят спокойно. И това време свършва, държавата е длъжник към своите граждани", каза Гешев и допълни: "Започват съвместни операции срещу битовата престъпност.

Това е кампания, не е инцидент". Групата от "Христо Ботев" има извършена престъпления на територията на България, както и на чужбина. Става въпрос за извършен грабеж на магазин, от когото са взели огромно количество цигари. Има един задържан, до края на деня ще бъдат задържани и още петима . По повод ареста на Васил Божков, Гешев обеща, че никой не е недостижим. "Всеки трябва да отговаря пред закона. Зад обвиняемия Божков стоят милиарди, зад Цветан Василев - също. Миню Стайков - запорирани са милиони. Съдружникът на Божков, заловен в Австрия, е имал европейска заповед за арест, бил е издирван.

Той е част от престъпната групировка", поясни Гешев. "Моята заплата е голяма и трябва да си я заслужа. Тя идва от обикновените български граждани", каза още обвинител номер едно и допълни: "Трябва да сме безкомпромисни през всеки. Нашият ангажимент ще бъде изпълнен в близките месеци". blitz.bg


Още за: Божков   Гешев   арест   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
01 Февруари 2020 16:18 | Стефанов
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Удрят бизнеса на Божков. Правилно. Защото е престъпен. Но лошото е, че бизнеса в България като цяло е престъпен. Нека разследват и наказват. Да започнат откъде имат началния капитал - документи, свидетели, всичко. След това договори, обществени поръчки, данъци, заплати, трудови правоотношения. И аяко работят съвестно ще видите какви чудесии ще излязат...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар