Ќовините на югозападна Ѕългари€
”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+) —нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си
   –егистрац舫абравена парола

»стори€та на експолица€ »вайло, останал с половин лице след зверски побой


16 септември 2019 11:20   24217 прочита

снимки bTV
снимки bTV


снимки bTV

¬ резултат на нанесените удари е счупен носа му, като дори са скачали на главата му, според разказа на колегата му, а сами€т той не си спомн€ какво се е случило, след като са го повалили


»вайло —то€нов е човек, който винаги вдъхва кураж и е готов да подкрепи нуждаещите се, дори когато сами€т той се нуждае не по-малко от подкрепа. ѕреди пет години той е бил полицай в родни€ си Ћовеч, докато едно събитие не преобръща живота му. Ќа Ѕъдни вечер през 2014 г. той бива зверски пребит в ≈лхово, където е командирован за охрана на държавната граница по време на бежански€ наплив.

Ќападнат е от собственик на заведение, в което вл€зъл да се почерпи с колега.  азва, че с нищо не е провокирал агреси€та, а побо€т е станал, когато двамата са си тръгвали. ¬ резултат на нанесените удари е счупен носа му, като дори са скачали на главата му, според разказа на колегата му, а сами€т той не си спомн€ какво се е случило, след като са го повалили. Ќа  оледа той се прибира в родни€ си град, отива при частен лекар, за да му намести носа, но бива посъветван процедурата да бъде извършена в болнична среда. «атова отива в болница „ƒ-р √еорги —трански” в ѕлевен, където е прегледан от специалист по „”ши, нос и гърло”.

»вайло казва, че има диабет, но не е прегледан от специалист ендокринолог. —лед наместването на носа му, заради погълнатата кръв започва да му се гади, а захарта му скача до изключително високи нива, информира bTV. ¬последствие настъпват усложнение, некроза на тъкан, ко€то »вайло см€та, че е в резултат на бактери€, ко€то е попаднла в носа му в резултат на вътрешноболнична инфекци€. Ќаправени са му общо осем операции в ѕлевен, във ¬ћј и болница „“окуда” в —офи€, а след това и във ‘ранци€. »зследвани€ от ендокринолог са му направени едва при преместването във ¬ћј.

¬ резултат на усложнени€та губи едното си око и е отстранено половината му лице. “ова, обаче, което предизвиква негови€т гн€в, е несправедливостта. ¬ момента продължава да се води досъдебното производство срещу хората, нанесли му побо€ и се прав€т „опити да се смен€т формите на телесна повреда” и да се изкара, че „н€ма нищо общо между счупването на носа му и последвалите усложнени€ след неговото наместване”. ÷елта е да се намали наказателната отговорност на извършителите, об€сн€ва »вайло и допълва, че във всички други държави в ≈— такива травми се вод€т тежка телесна повреда.

—поред едно от заключени€та на съдебните лекари, усложнени€та са били причинени от зараза с африканска гъба, а това не е в€рно, казва »вайло, който вижда в това още един опи за измъкване от отговорност. ¬ момента »вайло живее с инвалидната пенси€, ко€то му е отпусната след издаването на “≈Ћ  след „неправомерното му освобождаване от ћ¬–”. —м€та, че всички в Ѕългари€ тр€бва да се промени в системата на правосъдието, здравеопазването и ћ¬–, което го мотивира да се бори. “ова, което го „€досва е несправедливостта” и е категоричен, че „черното е черно” и не може да се промен€ в б€ло. „ огато такива хора се измъкват безнаказано, следващи€т път могат да уби€т", см€та »вайло. —или да продължи борбата му дава неговото семейството и близките му./Ѕлиц

ќще за: »вайло —то€нов  подкрепа  полицай ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.