Йоан Матев, подсъдим за убийството в Борисовата градина, е неоткриваем

29 юни 2022 15:16   6290 прочита


От март тази година Йоан Матев, подсъдим за убийство в Борисовата градина през 2015 година, е неоткриваем за съда. Това стана ясно на първото заседание по процеса в Апелативния съд, предаде Glasnews.bg.

Матев беше оправдан от градския съд преди време и в момента е на свобода срещу подписка. Прокуратурата е протестирала присъдата, но тези книжа не са стигнали до младежа, когото прозовкарите търсят редовно на двата му адреса. Днес той също не се яви в съдебната зала. Търсен е дори чрез кмета на село Кокаляне.

За следващото заседание съдът разпореди Матев да бъде призован чрез Съдебна охрана, информира "Нова". Тази мярка важи и за майка му, която също не е намерена от прозовкарите, за да се яви днес.

Йоан Матев е подсъдим за смъртта на Георги Игнатов, който беше открит мъртъв на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 г. Момчето беше намушкано с нож. На записи от камери се виждаше, че младеж бързо напуска мястото на инцидента. Две години по-късно МВР стигна до Матев, седемнадесетгодишен по време на убийството. 


Още за: Йоан Матев   убийство   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар