Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви
   –егистрац舫абравена парола

»нтерпол свали от издирване българина ∆ел€з јндреев. —вободен е!


18 септември 2019 14:37   2905 прочитаЅългаринът ∆ел€з јндреев, чието екстрадиране поискаха миналата година от —јў, вече е свободен човек.

ƒнес той е получил официални€ документ, че червената бюлетина на »нтерпол за него е свалена.

јндреев беше служител в колцентър, разследван заедно с други българи за нарушаване на ембаргото на —јў за търгови€ със —ири€.

“ова е поредни€т случай, в който държавата може да защити гражданите си, за€ви той пред журналисти в ћ— и благодари за усили€та в преговорите на премиера, главни€ прокурор и за обществената подкрепа, ко€то получи.

∆ел€з јндреев бе задържан през пролетта на миналата година по искане на прокуратурата в ћа€ми. јрестът бе във връзка с водено разследване във ‘лорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търгови€ със —ири€ и за измама към —јў.

¬ периода май 2013 г. – април 2016 г. ∆ел€з е служител в отдел "ѕродажби" в български€ офис на американската компани€ AW Tronics. “ой е продавал авиационни части на компании и сервизи за самолети и хеликоптери. “ака се оказва, че той е отговорен за продажбата на части към компани€та Syrian Air, без да подозира, че подобна сделка нарушава ембаргото, наложено от —јў на —ири€.

“ой е бил назначен във фирма, регистрирана у нас, но в централен офис в —јў и не е бил на€сно, че работата му се регулира не от българските, а от американските закони. /dnes.bg

ќще за: ∆ел€з јндреев  човек  »нтерпол ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.