Ќовините на югозападна Ѕългари€
“рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си  «авръщането! ∆енствени обувки с котешки ток хит на 2018
   –егистрац舫абравена парола

»нфарктен ден за пловдивски€ районен кмет –альо –алев


11 юни 2019 09:46   3399 прочитајпелативни€т специализиран съд ще реши днес окончателно съдбата на кмета на пловдивски€ район "—еверен" –альо –алев и сочени€ за негов помагач »ван ƒелевски. ѕрокуратурата е внесла протест спр€мо определението, с което последни€т беше пуснат на свобода срещу парична гаранци€ от 60 000 лв. ѕрипомн€ме, че ƒелевски е обвинен за корупционна схема. »менно 60 000 лв. е и подкупът, който двамата мъже са изискали от строителни€ предприемач «дравко јнгелов.

—поред обвинението е налице реална опасност, ако е на свобода, ƒелевски да окаже вли€ние на свидетели или да извърши друго престъпление. ∆алба за изменение на м€рката си за неотклонение "задържане под стража" е направил и –альо –алев. —пециализирани€т наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивски€ район "—еверен" по обвинени€та за корупционни действи€ и търгови€ с вли€ние. ƒелевски обаче беше освободен незабавно, като мотивите са, че той не е бил основни€т инициатор на де€нието и неговата рол€ в корупционната схема е била второстепенна.

–алев и ƒелевски б€ха задържани при спецакци€ на 30 май. ѕреди около 5 месеца строителен предприемач поискал разрешение за строеж. √лавни€т архитект на общината обаче започнал да го мотае, като впоследствие му предлагал различни варианти да си заплати. —троителни€т предприемач подал сигнал до премиера Ѕойко Ѕорисов, а той съответно до спецпрокуратурата и  ѕ ќЌѕ». “ака пет месеца –алев и негови€ при€тел били подслушвани, а според прокуратурата в —–—-та има достатъчно доказателства, че двамата са упражн€вали натиск над главни€ архитект, а впоследствие било неизбежно и той да поиска подкуп от строителни€ предприемач. /Blitz.bg

ќще за: съд  съдба  кмет  –альо –алев ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.