И бабите се отвориха на далавера, премятат набори в телефонни измами

07 юни 2018 10:36   2 коментара   5005 прочита


Възрастните хора изглежда се изхитриха и вече не са само пасивни жертви на ало-мафията. Точно обратното – пенсионерите от мишена се превръщат в извършители на телефонни измами.

Това става ясно от куриозен случай, съобщен от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Видин. Вчера 73-годишна баба е задържана при опит да измами друга възрастна жена по познатата схема. Със съдействието на хитра 82-годишна видинчанка, която не се хванала на въдицата, служителите на реда предотвратили телефонната измама.

Вчера сутринта възрастна жена позвънила в дома на жителката на крайдунавското градче. Тя се представила като Елена Георгиева и обещала на старицата да й окаже помощ срещу телефонни измамници. Дамата поискала другата да събере паричните си средства и да ги остави под пейка на ул. ”Св. Кирил” в града.

Пенсионерката позвънила в полицията и съобщила на униформените за станалото. След това, без да показва капка колебание, изпълнила заръката и оставила под пейката плик с 1000 лева. пише bulnews

Ченгетата устроили засада на измамниците. На мястото полицаите задържали 73-годишната Р.Л., която дошла и взела плика с парите.

Продължава работата на разследващите по установяване ролята на задържаната в измамната схема. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Видин, образувано е досъдебно производство.


Още за: баби   измами   мишена   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
07 Юни 2018 16:26 | ГОДЖИ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

БРАВО


08 Юни 2018 18:23 | баба
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами, безхаберието на цялото ни управление, в частност и полицията, която ни "пази" ни доведе до решението да ставаме и ние престъпници, за да си осигурим парички за лечение, след поредния побой и да се възстановим част от открадното, за да преживяваме.
Не браво, а бих казала тъжно, много тъжно и грозно!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар