Хасковлията, закопчан за убийството на бизнесмен в Атина, с разтърсваща изповед преди процеса

25 юни 2020 12:30   5194 прочита


Жертвата Джон Макрис имаше охранителна компания в атинското предградие Калитеа, както и нощни клубове в Миконос

След близо две години властите са в задънена улица за разкриване на убийството на Джон Макрис, пише bg-voice.com. Миналата година беше арестуван българин за разстрела на гръцко-австралийския гражданин на 31 октомври 2018 г. От ареста обаче задържаният отрече той да е убивал Макрис. “Щастлив съм, ако бъда освободен.

Нито аз, нито брат ми имаме нещо общо с този криминален случай. Дойдох в Гърция, както съм правил много пъти преди, защото обичам Гърция. Искам да дойдем със семейството ми и новородения ми син да живеем тук”, каза той. 

“Не съм убиец. Не съм престъпник”, настоя задържаният, чието име не се съобщава. “Дойдох в Гърция с моето име, паспорт и кредитни карти. Наех стая в хотел, пътувах със самолет и рент-а-кар, с моя паспорт. Никога не съм опитвал да се крия.  Нямам нищо за криене.” “Дали професионален престъпник се държи по този начин?”, запита той.

Българинът твърди, че не е имал мотив да убива бизнесмена. “Те твърдят, че съм застрелял Макрис и съм се върнал в хотела с наетата кола. Прекарах нощта върнах колата с всички мои ДНК отпечатъци върху нея и направих резервация за полет за следващия ден, за да се прибера вкъщи”, обяснява той.  “След това се върнах в Гърция няколко месеца по-късно и се настаних в същия хотел и използвах същия офис на рент-а-кар в Глифада. Обвинението е нелепо. Нямам нищо общо с престъплението, не съм направил нищо. Не познавам Макрис и нямам мотив да го убивам”, продължава той.

“Ето защо те не откриха никакви парични трансфери, няма връзки с Макрис. Имам доверие в гръцката съдебна система и те ще ме изслушатe. Те ще обявят моята невинност и ще ми позволят да видя бебето и семейството си отново”, каза той преди делото, което трябва да започне на 1 юли. Гръцко-австралийският бизнесмен беше убит пред дома си във Вула на 31 октомври 2018 г., докато отивал към колата си на път към новия му охранителен бизнес. Поклонението на Макрис беше в Атина, а след това той беше погребан в Австралия. Австралийските разследващи също разследват дейностите на 46-годишния бизнесмен, който е бил регистриран в полицията по обвинения, че е свързан с опити за убийство на криминален бос в Сидни и е замесен в трафик на наркотици на стойност $13 милиона. Макрис имаше охранителна компания в атинското предградие Калитеа, както и нощни клубове в Миконос./blitz.bg

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар