Главсекът на МВР разкри подробно как е протекла срещата на "Горския човек" с Кети в нощта на касапницата в Нови Искър!

14 януари 2018 10:59   3 коментара   7851 прочита


Това е едно приспособление, което той е ползвал за заглушител. Той е бил изобретателен. Интересувал се е как да си го направи в интернет. Адаптирал е маслен филтър от превозно средство, за да си го направи. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов в ефира на bTV, отговаряйки на въпроса, дали Росен Ангелов се е самоубил наистина със заглушител. Маринов поясни и мотива на "Горския човек".

"Имам логичен отговор. Тази връзка е известна на майката на Кети и на дъщеря ѝ. Мотивът не е само свързан с връзката. Той е имал намерение да извърши криминално престъпление, за което да използва информация, с която тя е разполагала. Тя е чистила жилища. В едно от жилищата собственикът е бил по-имотен. И той е искал да я направи съучастник в обира на дома. Това може да я е накарало да го отхвърли. Това се случва в началото на декември", каза Маринов.

"От разследването имаме информация, че тя след това е избягвала срещи с него. Росен ѝ е предал нейни неща чрез посредник. В момента на развоя на събитията на 31 декември, тогава срещата е протекла много бързо. Тя сигурно е тръгнала да бяга. Тя беше убита с 3 куршума в гърба, а после и с контролен изстрел в областта на главата. Той е искал да заличи следите си", каза още главният секретар на МВР.

Убийството не е станало където бе открит трупа ѝ. След убийството ѝ той се е върнал мястото, което е обитавал, преоблякъл се е и след това е планирал и действията по отношението на семейството ѝ. След престъплението в къщата, той е взел семейния автомобил, взел е трупа на Кети и се е опитал да го скрие и да затрудни разследването. А може би и да го насочи към версия, че тя е извършителят, обясни още Маринов.

Младенов обясни защо полицаи дни наред търсиха убиеца, докато той се е криел в къща. „Районът е горист. Къщите там не са в квартали, а са разпръснати. Нямахме време да проверяваме, да събираме информация от лица, които живеят там, за да не изтече информация. Затова предприехме действия и претърсвахме дом по дом. Те не дадоха резултат, вследствие на това, че всичко излезе по медиите. Той е следил всичко по интернет“, обясни той.

В студиото на bTV главният секретар на МВР също изрази несъгласие с твърденията, направени през изминалите дни, че капацитетът на ведомството намалява. "МВР е една система, където работата е много трудна и отговорна. Има какво да се направи по условията на труд, личното обезпечаване, заплащането, средствата за лична защита и израстване в служебната кариера. Не съм съгласен, че капацитет на МВР пада.

Искам да се изслушват хора, които са били на улицата, на огледи на убийства, на огледи на трупове. Не бих казал, че пада капацитет на МВР. В условията, в които работят, колегите се справят повече от добре. Давам пример границата. Никой не гледа какво се случва в Гърция и Италия. Те имат изключително голям проблем. Когато този проблем се отразява в обществото, никой не критикува полицията", каза той.

Младенов също добави, че подкрепя протеста на полицаите. „Демокрацията дава право и на свободно изразяване на волята и на това, което хората мислят. Законът позволява синдикална дейност в полицията. Това е начин обществото да разбере, че тези хора също имат нужда от определени неща, включително и заплащане“, каза Младенов.

По думите му, увеличаването на заплатите е една част от реформата. "МВР е система, която ежечасно, ежеминутно работи. Такава система много трудно се реформира. Системата на МВР първо трябва да се реформира първо с пари, техническо оборудване.

Администрацията се намалява, когато това се замести от необходимото технологично оборудване", поясни той. Младенов не разкри в коя страна живее лицето, което оправи бомбените заплахи по адрес на европредседателството от миналите дни. "Не е прието да се каже страната, в която живее лицето, отправило бомбените заплахи.

Предприети са всички мерки лицето да бъде задържано. Има данни, че той не е в най-добро психологическо състояние. Ще го хванем. При всяко едно обаждане се извършва специална процедура. Опасност за гражданите няма. Такива обаждания получаваме и от други лица", каза още той.

Blitz.bg

3 коментара
14 Януари 2018 11:21 | zapoznat
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

" Главсекът на МВР разкри подробно ....."-----излиза, че тоя е свидетел на престъплението..... Разкрил подробности..... сигурно е събирал гилзите или е помагал на убиеца да бърше кръвта..... Егати ТЪПОТИЯТА!


14 Януари 2018 11:27 | zapoznat
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

"..... Тя БЕШЕ убита с 3 куршума в гърба,..... "---тоя със сигурност ще е много важен "СВИДЕТЕЛ' щом заявява "Тя беше.... " защото нормален главсек на МВР би трябвало да ИМА акъл и да каже, че " Тя Е БИЛА простреляна..... " ама не са напразни вицовете за тъпите ченгета!


14 Януари 2018 19:48 | Шопо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Даже и фантазията му е бедна, не е можал да съчини добър разказ без картинки. Вързахтене не вече стига толко, повервахме ви- ушким.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар