Главният прокурор в Самоков: „Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата“

15 февруари 2020 09:25   1 коментар   2275 прочита


"Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата”, това обяви главният прокурор на Република България Иван Гешев на среща с представители на местната власт в гр. Самоков. Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха града след проведена специализирана операция срещу битовата престъпност.

В срещата участваха още окръжният прокурор на София - Наталия Николова, районният прокурор на Самоков - Ваня Панева и директорът на Областната дирекция на МВР - Николай Спасов. Главният прокурор Иван Гешев заяви, че в града има проблеми с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока. Той подчерта: "Това добро взаимодействие, което имаме на централно ниво, може да изградим и на местно. Защото няма как да се решат проблемите в един град, ако няма съдействие от местната власт".

В хода на специализираната операция срещу битовата престъпност в гр.Самоков са проверени 961 лица. Разкрити са престъпления, свързани с притежание на наркотици, причиняване на смърт на животни /убийство на две кучета/, както и кражба. Иван Гешев отбеляза още, че само на 14.02.2020 г. прокуратурата и МВР са провели операции срещу битовата престъпност в три области - София, Монтана и Пазарджик.

В. Иванова

1 коментар
15 Февруари 2020 12:24 | Стефанов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Въпроса е следният - засилената битова престъпност на какво се дължи: 1. На демокрацията. 2 На тежкото икономическо положение в България. Управниците ни ако отговорят правилно на въпроса ще може да поведат и адекватна борба срещу престъпността. Гледайки "Игри на тронове" силно ме впечатли сцената, когато един владетел седмица не хранил кучетата си за да разкъсат един противник. Но ситуацията се обръща и кучетата са пуснати да изядат него самият. Владетеля като ги вижда каза:"Това са моите кучета... " с надеждата да не го закачат. Но му бе отговорено:"Да, твоите кучета са, но са гладни... ". Тук има много за размисъл. Нали?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар