Гешев с първи подробности за акцията в президентството

09 юли 2020 13:21   3868 прочита


След като прокурор получи разрешение от съд, значи е извършен анализ и е законосъобразно и правилно. Нямам представа дали ще има арести, заяви главният прокурор

"Това, което мога да кажа, е, че доколкото съм запознат, се провеждат действия по претърсване и изземване по два обекта и два кабинета в сградата на президента, които се използват от негов съветник и секретар, заради търговия с влияние". Това обяви главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Габрово във връзка с акцията на "Дондуков" 2, предаде Блиц.

"Кой е надлежният ред за изискване на тези документи? След като прокурор получи разрешение от съд, значи е извършен анализ и е законосъобразно и правилно. Нямам представа дали ще има арести. Представляващите прокурори ще анализират и съобщят", допълни той.

  "По едно от делата на Военноокръжна прокуратура съветник на президента предоставя доброволно материали с гриф по Закона за защита с класифицирана информация. Трябва да се провери какво още има в касата, в която твърди, че са намерени. Не знам за какво престъпление ще съберат доказателства и дали ще съберат доказателства. По другото досъдебно, оценката е на Специализираната прокуратура", заключи Гешев. 

"Целите на прокуратурата и нашите приоритети са противодействие на конвенционалната престъпност, но трябва да има реакция от правителството и Народното събрание, за повече работни места", коментира още главният прокурор в Габровско. 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар