ГДБОП спря измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

21 май 2024 05:42   2 коментара   5233 прочита


 
 
Специализирана полицейска операция е проведена в София и Ихтиман за разкриване на длъжностно присвояване в големи размери. Тя е проведена от служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) на 17 май, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията, реализирана съвместно със служители на Окръжния следствен отдел при Софийска окръжна прокуратура, е осъществена под надзора на Районна прокуратура - Елин Пелин. Установено е в хода на оперативно-издирвателната дейност и в процеса на разследването, че трима представители на телекомуникационна компания са съставяли неистински или са подправяли съществуващи документи между търговското дружество и неговите клиенти. Това са договори за лизинг и за мобилни услуги, допълнителни споразумения и приложения към тях и други.

В продължение на две години те са действали в съучастие и са присвоили голям брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвинение. Иззето е голямо количество различни видове смарт устройства - мобилни телефони, таблети, лаптопи, слушалки по време на претърсване в жилища, помещения и моторни превозни средства, използвани от тримата, както и при извършени лични обиски, добавиха от МВР.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс, които се отнасят за длъжностно присвояване чрез преправяне на документи и използването им през продължителен период от време.

 .dnes.bg 
 


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
21 Май 2024 09:54 | зелен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Лично съм потърпевш в момента


21 Май 2024 12:20 | Шакшука
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Наглеци
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар