Ето я жената, която българин е трябвало да убие в Италия

10 февруари 2017 15:00   12772 прочита


Стана ясна причината защо италианец е искал да убие годеницата си и за целта е наел българин. Както БЛИЦ писа нашенец в Италия признал, че е планирал поръчково убийство. Той се разкаял и съобщил за плана на полицията. Българинът получил поръчка за убийство, докато бил в затвора.

Бившият земеделски предприемач Фабри през март 2010 г. се опитал да убие жена си, както казва по-късно той „от твърде много любов“. Фабри бил осъден на 8 г. и 6 месеца затвор, както и да плати обезщетение от 500 000 евро на жена си. Ядосаният заради решението на съда италианец обаче решил да предотврати плащането на сумата, организирайки повторно убийството на Лучия.

С тази цел по време на разходката на открито в затвора, Мауро се свързал с българския затворник Добрев. Попитал го дали познава някого отвън, който да организира убийството. В замяна предложил 75 хил.евро. възнаграждение. Идеята била да се инсценира провален обир в дома й, при който крадецът убива жената. „Важното е аз да нямам никакъв контакт с наемниците“, казал Мауро на българина. След това му дал всички подробности около навиците, адреса, алармата в дома на Лучия и др. Българинът привидно се съгласил на сделката, но решил да играе двойна игра – и да спечели, и да не цапа ръцете си с кръв. Двамата дори уговорили датата на убийството – в началото на март 2016 г.

Роднините на българина отишли да направят оглед на къщата на жертвата. Посредством роднините на Мауро те получили предварително 25 000 евро в брой, а останалата част от сумата била платена под формата на джип „Рено Колеос“ и трактор „Ламборгини“. Уговорката била, че уж Мауро трябвало да помогне на закъсалите финансово роднини на българския си приятел. Едва след това българинът „изпял“ на магистратите какво подготвял Мауро. За да го хванат в крачка, властите поставили двамата в обща килия – така можели да подслушват разговорите им. Когато магистратите се сдобили с доказателствата за подготвеното престъпление, щракнали и новите белезници в затвора срещу Мауро Фабри.

Този път обвиненията срещу него на прокурора Барбара Кавало са още по-тежки. Българинът пък се разследва за прибирането на парите.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар