Ето кой е главатарят на престъпната банда в Пловдив! Ясна е и схемата им!  

25 октомври 2020 07:20   4970 прочита


Ето кой е главатарят на престъпната банда в Пловдив! Ясна е и схемата им!  

 
30-годишният пожарникар Иван Тотев от Златитрап е бил основно действащо лице за въоръжените грабежи, за които прокуратурата разкри днес. Мъжът работи в Трета пожарна служба в Пловдив от 2015 година, като към момента на престъпленията е бил безработен. 

Припомняме, че прокуратурата и полицията разкриха 7 въоръжени грабежи на денонощни магазини и бензиностанции, които са били извършени в Пловдив през 2013-2014 г. 

Първоначално е бил задържан съучастникът на пожарникаря – 29-годишният Борис Любисавлевич, а 48 часа по-късно и самият Иван Тотев. Те са направили пълни самопризнания. Схемата била идентична – двамата били с маски, на които се виждат само очите – тип боне за картинг. Единият влиза в обекта с газов пистолет, взима оборота, а другият го чака отвън. 


 

Трима от шофьорите на апашите също са били установени, като те са разпитани от полицията. Част от грабежите двамата правили с мотори, които нямали регистрационни номера. 

Обичайно те задигали суми между 250 и 400 лева. В една от вечерите те ударили два обекта – бензиностанция в Кадиево и денонощен магазин на бул. „6 септември”. Останалите обекти са в ЖР „Тракия”.,пише Глас бг 

Двамата са задържани на 22 октомври, като вече са им повдигнати обвинения. Те могат да получат до 15 години затвор и да им се конфискува ½ от имуществото. 


Още за: главатар   банда   Пловдив   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар