Ето какво го очаква пловдивчанина, плашил с убийство жена си и двама полицаи

25 септември 2020 17:02   1782 прочита


Пловдивската районна прокуратура изправя на съд 58-годишния историк Бисер Хънтев, който през януари тази година нахлу в пловдивска болница и рани жена си, а след това се закани с убийство на двама полицаи, предаде Glas.bg.

Екшънът се разигра на 31 януари в центъра на града. Тогава бисер влетял в здравното заведение, където жена му на 53 г., била на регистратурата. Стрелял във въздуха, за да изгони пациенти и персонал, след което започнал физически да се разправя с нея.
Хънтев бил женен за пострадалата. Обвиняемият не работил и я упреквал за неуспехите си. През 2019 г. жената напуснала семейното жилище. Това не харесало на Бисер, който започнал да я следи, заплашва и настоявал да се прибере в дома им.

На 31 януари историкът закупил два пистолета - въздушен и газов, както и кутия със стоманени сачми от оръжеен магазин. Носел в себе си и два ножа. Към 11,30 часа отишъл в Медицинския център, където жена му била на работа на регистратурата. В коридора имало пациенти.
Хората първоначално не разбрали какво се случва, но нападателят показал пистолета, като предупредил, че е истински и стрелял два пъти във въздуха. Пациентите се разбягали, а медицинските лица били в кабинетите. Обвиняемият останал сам на регистратурата със съпругата си. Жената се опитала да избяга и де се скрие, но той я настигнал.

Хънтев я ударил два пъти по главата с приклада на пистолета. Пострадалата паднала на земята. Тогава той извадил нож и пробол жената в лявото бедро.


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар