Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина ”чените с революионно откритие! "”биват" псориазиса с клетъчна терапи€ Ќа първи €нуари църквата отбел€зва ќбрезание √осподне и се почита паметта на —вети ¬асилий ¬елики
   –егистрац舫абравена парола

≈то каква е истинската причина, тласнала ученика от ѕловдив към Д»сл€мска държаваУ


10 юни 2019 12:44   4372 прочитаЅолест в семейството и чувство за липса на внимание са причините, насочили ученика от ѕловдив към пропагандните сайтове на „»сл€мска държава“. –одителите на 16-годишни€ ученик имат три деца. Ќай-малкото било болно, а в определен момент имало опасност за живота му. ѕоради тази причина обръщали повече внимание на него.

„Ќе че не се грижели за баткото, но просто в семейството е имало друг проблем и той е решил, че е пренебрегнат, знаете децата на тази възраст колко са чувствителни“, об€сни пред „“елеграф“ адвокатът на младежа – ≈мил ¬елинов. ¬ пропагандните сайтове тийнейджърът получил търсеното внимание, защото това бил основен начин на действие от вербовчиците.  ато изпечен психолог агентът на групировката започнал да обсипва момчето с комплименти в чата. „“и си страхотен, много си готин, талантлив“, казвал му нови€т при€тел. «апочнала комуникаци€ на английски, в ко€то непознати€т ставал все по-близък с детето. ѕредполага се, че контактите продължили близо година.

ѕрез това време тийнейджърът си купил от интернет знаме на „»сл€мска държава", което било открито при обиските. јгентът продължил да го обработва – защо не се поинтересуваш как се прави бомба. ќказало се, че момчето имало и основната суровина за приготв€нето на самоделна бомба – амониева селитра, тъй като бил запален по растени€та. ¬ началото количествата му били малки, но впоследствие си купил близо 15 кг. Ќа тавана на коопераци€та бащата обособил две помещени€, в които синът му гледал растени€. /Blitz.bg

ќще за: причина  ученик  ѕловдив ќще от: —ин€ лампа

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.