Екшън на магистрала „Тракия”: Няколко мъже арестувани за сделка с наркотици

21 декември 2016 11:29   5775 прочита


Намерени и иззети са наркотични вещества за над 248 000 лева

Четирима са арестувани в момент, в който са подготвяли сделка с над 8 кг. амфетамини. Екшънът се е разиграл на автомагистрала „Тракия” край Пловдив на 14 декември. Закопчаните мъже са на възраст от 36 до 42 години. Повдигнати са им обвинения за държане, в съучастие, с цел разпространение, на високорискови наркотични вещества в особено големи размери.

Спрямо всеки един от тях, с определение на Окръжен съд – Пловдив от 18.12.2016 г., е била определена мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Стойността на намерените и иззети наркотични вещества възлиза на над 248 000 лева.

Вчера в София, по същото дело, е бил задържан още един мъж на 49 години, съпричастен към извършване на престъпленията. В дома му са били намерени иззети малко количество кокаин и „мостри” на таблетки амфетамин. Към момента софиянецът е задържан за 24 часа. Предстои спрямо него да бъдат повдигнати обвинения и да бъде поискано вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Преди пристъпване към задържане на четиримата, разработката на ГД БОП – София е продължила над месец и половина. Акцията е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, на ГД БОП –София и отдел „Криминална полиция” на пловдивската полиция. Разследването по случая продължава.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар