Държавата погна спекулата с цените

17 март 2020 11:57   2 коментара   3476 прочита


Само за 2 дни бяха извършени проверки на 55 обекта, огласиха от прокуратурата в Бургас

Прокуратурата, полицията, данъчните и инспектори на КЗП в цялата страна започнаха масови проверки в аптечната мрежа, за да установят има ли укрити лекарства и предпазни средства, а също и продават ли се най-важните в момента за хората препарати и консумативи на изкуствено завишени цени. За спекула с цените в аптечната мрежа се заговори още в края на миналата седмица и държавата веднага реагира.

В Бургас вече имат и първите резултати. „Само за 2 дни бяха извършени проверки на 55 обекта. Те идват след разпореждане на главния прокурор. Обект на проверката беше начинът на формиране на цените на лекарствата и лекарствените продукти. Цели се една всеобхватност на различните данни за нарушения. До края на месеца ще имаме конкретни резултати.

Към настоящия момент са издадени протоколи”, коментира говорителят на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова. По нейни думи има и други проверки, които са в ход. Тя призова гражданите да подават сигнали за нарушения на телефон 112 и електронните страници на прокуратурите.

Blitz.bg


Още за: държава   спекула   цени   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
17 Март 2020 17:07 | �������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ВЕДНАГА МАРЕШКИ И НЕГОВИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ПО АПТЕКИТЕ ДА БЪДАТ АРЕСТУВАНИ И ОСЪДЕНИ А ЛИЧНО МАРЕШКИ Е ЗА БОБОВДОЛ ИЛИ ЦЕНТРАЛНИЯТ ЗАТВОР.. КАЗАХ..


18 Март 2020 13:35 | 123
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Крайно време е! Не са само маските, а и всички други продукти?!?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар