Духналият преди затвора Венци Чикагото: Никой не ме спря на границата

10 февруари 2016 09:44   1 коментар   5905 прочита
Венци Чикагото в Барселона
Венци Чикагото в Барселона


Венци Чикагото в Барселона

Минах без никакви проблеми границата още преди да бъда обявен за издирване. Това обясни в пространен разговор пред "България Днес" окончателно осъденият и търсен, за да лежи зад решетките, Венцислав Ангелов-Чикагото.

За разлика от останалите "изчезнали" Венци Чикагото съвсем не се крие. Във Фейсбук през няколко часа пуска клипове и публикации, с които коментира политическата обстановка в България. Навсякъде отбелязва, че се намира в Испания. В последните дни е в Мадрид, а преди това разпускаше с приятели в Барселона. Чикагото не пропусна да се снима пред базиликата Саграда Фамилия, явно за доказателство, че е в каталунската столица.

Венцислав Ангелов бе осъден на три години и половина затвор, след като бе признат за виновен за участие в подготовката на международен наркоканал от Перу за Испания. Прокуратурата обяви, че родната полиция и Интерпол го издирват.

"Даже и да бъда заловен, ще откажа доброволна екстрадиция и ще искам да бъде гледано ново дело на базата на събрани всички доказателства от досъдебното производство и съдебните заседания, за да прецени испанският съд дали са нарушени моите човешки и граждански права", коментира пред вестника Чикагото.

Той добави, че ще обжалва окончателната си присъда в Страсбург, за което има 6-месечен срок.

Осъденият отдавна има политически амбиции и дори се пробва за кмет и общинар в Русе. Твърди, че готви революция и за подготовката й в Испания работи ден и нощ. Организира комитети, които нарича не революционни, а "Еволюционни Обединителни Комитети".

"Защо съм ги нарекъл така... Защото не можеш да извършиш революция, която до доведе до една истинска и пълна промяна, без хора, които да са достигнали до своето еволюционно човешко развитие", обяснява Венцислав Ангелов.

"Нашето най-силно оръжие е Конституцията на Република България... Предлагам на всеки един буден българин да си я закупи, струва 2 лева, и да я чете много, много внимателно", призовава осъденият.

Изживявайки се като Апостола, Чикагото обявява:

"Аз съм абсолютен идеалист и съм готов да платя моя идеал с цената на всичко, което ми се стоварва на моята глава... Ще постигна това, което Дякона Васил Левски не можа да постигне - Свободна и Чиста република".

"Здравейте, скъпи приятели. Виждам голяма еуфория от факта, че сатаниста Слави Трифонов е събрал малко над 730 000 подписа за своя референдум". Така започна последната публикация във Фейсбук на Чикагото. Пред вестника той обясни, че нарича шоумена "сатанист", защото членувал в масонска ложа. Освен това почти всяка вечер приключвал предаването си, след като показвал сатанински символ с ръка до устата и изплезен език. А последният му концерт също минал под сатанинско лого - череп и кости.

1 коментар
10 Февруари 2016 16:37 | тотото
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

сам ли ке си дойде или ке го докарат?.. те това ми е интересно, а не хванали го - пуснали го!... амчи то е лесно да се криеш когато никой не те търси, евала даже се получава!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар