Докараха с белезници в съда фермера, прегазил крадлив ром

16 май 2019 13:19   2737 прочита


Кипърският фермер Димитрис Пирилис беше докаран с белезници в Пловдивския окръжен съд. Пред медиите той каза, че ще даде изявление и обяснение за случилото се, но на по-късен етап. Делото беше отложено с 30 минути, за да могат адвокатите да се запознаят с материалите.

Жената, с която живее на семейни начала, също е тук. Припомняме, че днес съдът гледа мярката за неотклонение на Пирилис, който беше арестуван за това, че прегази с джипа си и уби 30-годишен ром, когото откри в имота си да краде заедно с още двама. След като ги забелязал в собствеността си, фермерът ги подгонил с джипа и ги преследвал из полето.

Според обвинението, единият циганин е бил прегазен умишлено от кипъреца. По-късно жената на фермера се оплака, че циганските набези в тяхната ферма са многократни. Постоянно били задигани крави и люцерна.

Убитият Петър Гаджанов е на 30 години и има дълго криминално досие – 14 присъди за кражби, едната от които е именно за кражба от имотите на фермера. Лежал е в затвора. Днес следобед съдът ще гледа мярката на другите двама роми, които също са арестувани и са били в нощта на убийството с жертвата./Blitz.bg

 


Още за: фермер   съд   етап   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар