ДЕЛОТО "СЕМЕРДЖИЕВ": Вещи лица не могат да кажат кога и дали е употребявал дрога

07 декември 2023 00:08   2 коментара   4855 прочита
кадър: Nova
кадър: Nova


кадър: Nova

Апелативният съд в София поиска проверка пази ли се кръвната проба

Нови неизвестни по делото "Георги Семерджиев". Вещи лица не могат да кажат употребявал ли дрога, какъв вид и какво количество преди да седне зад волана. В опит да получи категоричен отговор, Апелативният съд в София поиска проверка пази ли се кръвната проба на Семерджиев, за да се направи поредна експертиза. По закон, при употреба на алкохол тя се пази 3 месеца, а при наличие на дрога - една година. Катастрофата, при която Семерджиев уби 2 момичета в центъра на София, стана на 5 юли 2022 година, предаде Нова тв.

Двете свидетелки, които твърдят, че са поискали джипа на Георги Семерджиев за тест драйв, не се явиха.

„Не е доказано категорично какво е употребил, тъй като нямаме количествена стойност. Това, че е задържан 24 часа по-късно, е едно от условията, които е попречило за правилното извършване на процесуалните действия”, заяви доц. д-р Людмила Нейкова–Василева, токсиколог във ВМА. 

„Ние твърдим, че има възможност и вероятност в тези часове, когато не е бил задържан, тогава да е приел наркотичното вещество. А не към момента на ПТП-то”, заяви Мирослав Христов, адвокат на Георги Семерджиев.

„Кръвта се съхранява една година при наркотици и 3 месеца при алкохол. Още повече, че на първа инстанция вещите лица заявиха, че е взето минимално количество кръв. И я няма, не се съхранява. Той си изтърпява наказанието, това (обсъждане) е да може, стигайки до Върховен съд, присъдата да бъде редуцирана и намалена”, коментира Пламен Димитров, адвокат на семейството на една от жертвите. 

2 коментара
07 Декември 2023 12:24 | Каруцар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тотален смях. А на бас, че ще го оправдаят и накрая ще осъди прикриватурата и ще вземе бая левчета от нашите пари.


07 Декември 2023 17:32 | благоевград-b
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

като се дрогира, няма значение кога?, допълнителна присъда за убиеца
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар