Дежа вю: Полицай взима 20 лева, за да не санкционира неправилно паркиране (ВИДЕО)

12 февруари 2015 11:24   2 коментара   7046 прочита


Този път служителят е от състава на групите на Центъра за градска мобилност

Нов клип заснет на 11 февруари в столицата на ул. "Шар планина" обикаля социалните мрежи и вече има над 15 000 гледания. На видеото се вижда как в малката уличка близо до бул. "Александър Стамболийски" навлизат няколко "паяка", за да вдигнат неправилно паркиралите автомобили.След кратък разговор с единия полицай, водачът на служебен автомобил на "Софарма" се "разбира" със служителя на Центъра за градска мобилност да не му вдигат колата. На видеото се вижда как водачът на автомобила дава 20 лв на служителя от ЦГМ, които той ловко прибира в ръкавицата си и след това маха една от скобите за вдигане на автомобила и продължава към следващия автомобил, а полицаят връща документите на водача без никаква санкция.

По принцип в такъв случай освен такса за репатриране се дължи и глоба за паркиране върху тротоар, но водачът на автомобила не получава нито фиш, нито акт, нито бележка за 20-те лева, които се оказаха в ръкавицата на служителя от ЦГМ. В конкретния случай служител на МВР не взима подкуп, но в присъствието на няколко служители на реда се извършва корупция, а те не реагират по никакъв начин. /Блиц


Още за: клип   санкция   паркиране   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
12 Февруари 2015 12:39 | Водач на МПС
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Ето затова трябва незабавно да се премахнат сините зони в градовете и паяците. За нарушения на ЗДП има полицаи, които да налагат санкции. А паяците трябва да се ползват само при случаи когато автомобил пречи на движението.


12 Февруари 2015 20:28 | МВР
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

абе водач
Полицаите искат да работят по ЗДВП за да лапат !!!
не им пука за катастрофи или инциденти
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар