Циганинът Алекс, който прати в гроба 2 жени в Карнобат, ще лежи 5 г. в затвора

13 февруари 2020 10:58   2 коментара   4046 прочита


20-годишният Алекс Димов от Карнобат, който на Задушница през 2018 г. уби две жени при нелепа катастрофа, ще лежи 5 години в затвора. Това съобщи пресцентърът на Окръжния съд в Бургас.

През следващите 8 години Алекс ще бъде лишен и от шофьорска книжка и няма да има право да управлява моторно превозно средство. Съдебната инстанция призна карнобатския циганин за виновен в това, че на 03.11.2018 г., шофирал с превишена скорост по ул.“Петър Берон“, в случая 90 км/ч при максимално допустими 50 км/ч и не е предприел мерки, за да предотврати катастрофата, причинила смъртта на Ганка и Каля.

Миналата седмица Алекс призна вината си, което му дава възможност да получи по-лека с 1/3 присъда за престъплението. Държавното обвинение поиска от съда да определи наказание в размер под средния спрямо Алекс. Тоест след намаляването присъдата да бъде 4 години и 8 месеца затвор при „общ“ режим на изтърпяване, както и подсъдимият да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 6 години. Частните обвинители обаче не се съгласиха със становището на прокуратурата и поискаха наказание над средния размер.

Делото бе гледано по реда на съкратено съдебно следствие, предвид, че карнобатлията е признал всички факти, изложени в обвинителния акт и е изразил съжаление. Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на адвоката на Алекс, които изясниха факти и обстоятелства относно личността на 20-годишния младеж. Присъдата на Окръжния съд в Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

dnes.bg

2 коментара
13 Февруари 2020 20:29 | �������������-����������
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

БРАВО НА ЖУРНАЛИСТА ОТ В. СТРУМА, ПИСАЛ ТАЗИ СТАТИЯ, ДАНО ПРОЧЕТАТ ЗАГЛАВИЕТО И ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ ДРУГИТЕ ВЕСТНИЦИ И МЕДИИ И ДА НАРИЧАТ МАНГАЛИТЕ С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА, А ИМЕННО:ЦИГАНИН. ДА СЕ НАУЧАТ И ДРУГИТЕ КАК СЕ КАЗВА ЕДИН ЦИГАНИН, А НЕ ДА ИМ ПРАВЯТ СВИРКИ, КАТО ГИ НАРИЧАТ ГАЛЕНО-РОМИ, ГНУСНИТЕ МЪРЗЕЛИВЦИ И НЕОБРАЗОВАНИ ЦИГАНИ. НЕ ВИЗИРАМ ВСИЧКИ ЦИГАНИ.


13 Февруари 2020 22:20 | ���������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Струма са подлоги на герб и дпс.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар