Ченгетата, спипани с тлъсти пачки в Русенско, чуха най-лошата новина

22 януари 2021 23:30   3178 прочита


Назиф А. и Емил М. са обвинени в това, че в съучастие помежду си и с лицето Борислав Б. за подкуп

Двама полицаи от Сливо поле, обвинени за вземане на рушвет, остават в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, реши апелативният съд във Велико Търново.

Назиф А. и Емил М. са обвинени в това, че за периода от 2 ноември 2020 г. до 6 януари 2021 г., в съучастие помежду си и с лицето Борислав Б. на няколко пъти са извършили деяния, класифицирани като престъпление подкуп.

Обвиняемите са обжалвали определенията на Окръжен съд – Русе, с искане за определяне на по-лека мярка за неотклонение с мотива, че не са налице достатъчно доказателства за обосновано предположение за авторство на деянията, както и останалите две предпоставки по чл. 63 от НПК – опасност лицата да се укрият или да извършат престъпление. Жалбите са поддържани и открито съдебно заседание от защитниците им. И двамата са заявили, че не желаят да присъстват лично на съдебното заседание пред въззивния съд. 

Борислав Б. не е обжалвал пред Апелативен съд – Велико Търново мярката си, взета с определение на ОС-Русе. Съставът на Апелативен съд – Велико Търново намира, че жалбите следва да се оставят без уважение, тъй като са налице всички предпоставки по чл. 63 от НПК за взимане на най-тежката мярка за неотклонение и по отношение на двамата обвиняеми и към настоящия момент тя единствено може да изпълни целите, визирани в чл. 57 от НПК. Определенията на Апелативен съд – Велико Търново са окончателни и не подлежат на обжалване./БЛИЦ

 


Още за: ЧЕНГЕТА   пари   русенско   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар