Ченгета гонили с кучета бруталния изнасилвач в Стара Загора

21 юни 2014 13:04   6419 прочита


17-годишният Димитър Митов се признал за виновен и поискал да се лекува в психиатрична клиника

Непълнолетният изнасилвач на 12-годишно момиченце от Стара Загора е оставен в ареста, а срещу него е повдигнато обвинение за изнасилване, съпроводено с блудствени действия и грабеж. 17-годишният Димитър Митов е бил заловен чрез преследване със следови кучета след подаден сигнал за извършеното престъпление в района на парк "Самарско знаме", съобщава "Преса". Както БЛИЦ съобщи, тийнейджърът издебнал момиченцето посред обяд на 17 юни и след като го изнасилил задигнал мобилния му телефон.

Полицаи, които извършвали обход на парка, чули викове за помощ в горичката край детска площадка. Като забелязъл служителите на реда насилникът пуснал жертвата си и хукнал да бяга. Димитър бил заловен на около километър от жилището на родителите си в крайния градски квартал Зора.

Изнасиленото момиченце е ученичка в кварталното училище. През обедната почивка детето отишло да потърси приятелките си в парка, за да играят. Младежът се възползвал, че в парка няма хора и от разликата в годините и нападнал детето. Преди да разкъса дрехите на момиченцето, той й ударил няколко шамара.

За 17-те си години ученикът от Професионалната гимнация по строителство и дървообработване "Недьо Ранчев" вече имал две присъди зад гърба си, уточни съдия Ива Стефанова, преди да определи мярка "задържане под стража" за непълнолетния насилник. Едната присъда за кражба на чужда вещ е "обществено порицание", а другата "пробация" за обсебване на велосипед и е била постановена на 6 юни т.г.

В съдебната зала Митов призна вината си и поиска да бъде настанен за лечение в специализирано психиатрично заведение. В гимнязията, където учи специалност "Вътрешни облицовки и настилки", научиха от журналистите за поредното престъпление на възпитаника си. Според директорката инж. Ваня Керанова никой не ги е търсил за съдействие. По думите на класната ръководителка Таня Михайлова Димитър е приет при тях през есента на м.г и повтарял 9-и клас. Нито тя, нито колегите й са предполагали, че той е осъждан. Държал се нормално, здравният му картон бил редовен и по нищо не личало да страда от психично заболяване.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар