Частично бедствено положение по границата заради мигрантския натиск, МВР с нови мерки срещу трафика

23 септември 2022 12:44   2 коментара   3007 прочита


Има събрани доказателства за служители на МВР, замесени в трафика на мигранти. Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след проверка по горските пътища в района на Малко Търново. Предстоят рокади, свързани с преместване на служители, за да се осигури по-добра защита на границата.

Подробности вижте във включването на Петър Дойкински.

Горските пътища в района на Странджа са трудно проходими и пречат на проверките на Гранична полиция, тъй като често повреждат превозните средства, каза още Демерджиев. Трасетата ще бъдат ремонтирани в най-бърз порядък, а за да се ускори този процес и да се обезпечи юридически, е обявено частично бедствено положение на места в областите Бургас, Хасково и Ямбол, предаде БНТ.

"Най-често преминават границата със стълби, с които прескачат ограждението. Имаме по-активно съдействие от турска страна, така че и след срещите, които проведох с турския вътрешен министър и с гръцкия вътрешен министър, много по-добра е координацията и взаимопомощта. Ние ги възпираме още на съоръжението.", коментира Иван Демерджиев.

Съвместни патрули на МВР и горското стопанство започват обходи в Странджа. Целта е да се повиши контролът по охраната на границата и недопускане на нелегални мигранти към вътрешността на страната, както и да се противодейства на бракониерството и незаконната сеч.


Още за: мигранти   натиск   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
24 Септември 2022 07:25 | Стефанов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И какво - ще заравните коловозите, които първия по силен дъжд пак ще изрови. Ще изтипосате момчетата насред нищото, дето се виждат отвсякъде и всеки ги заобикаля. Колите се повреждали? Ами помислете подходящи ли са тези уж високо проходимки. Преценете дали т. н. възпрепятстващо съоръжение, колко е възпрепятстващо. И дали е на правилното място? Дали мигрантите, ако турската охрана я няма, не се чувстват господари непосредствено до съоръжението и избират мястото и времето, удобни за тях. И защо ги наричаме мигранти, а не нарушител? Защо не ги осъждаме/условно/ и ги връщаме официално на турците - на ГКПП, снимано и качено в медии - да се види и знае.


24 Септември 2022 18:50 | Кирчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По скоро ни лъжат че е заради коловозите …. явно знаят че са ше е наплив як, преди студовете и не ни казват обаче истината че не смогват да ловят нищо …. нали видяхте клипчето в интернет днес направо с микробуса си минаха…. нали уж има камери сензори путки майни що не ги хванаха щото няма как никой не иска да работи по границата еле пък мързеливите ченгета
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар