Българи държали супермаркет за бебета в Италия

25 май 2013 12:13   5026 прочита


Цената на наше дете била около 20 000 евро

Българският гражданин Слави Тошков Йосифов беше арестуван от властите в Мондрагоне, област Кампания, за да изтърпи 8-годишна присъда за трафик на бебета в Италия, пише "168 часа", цитиран от пик.

Това става година след като 42-годишният мъж, родом от Нова Загора, беше поставен под домашен арест на Апенините. Със сегашната стъпка на италианските власти влиза в действие присъда, до която се стигна след дълга одисея, оплела в едно български роми, бременни жени и италиански бездетни семейства. Всяко от тях е плащало по 20 000 евро, за да се снабди с бебе.

В действителност официалното обвинение на съда от Неапол към Йосифов е за "участие в престъпна група за промяна на семейното положение на новородени". Той беше задържан още на 5 април миналата година от карабинерите на Мондрагоне по заповед, издадена от магистрата от предварителното следствие в Санта Мария Капуа Ветере. По-късно той беше поставен под домашен арест.

За да стигнат до групата обаче, местните карабинери разследваха, жената, живяла с Йосифов - 37-годишната Анка Щилянова, също е осъдена на 8 г. затвор като съдружник в престъпната мрежа. По същото престъпление ще изтърпи 7 г. и 4 месеца затвор и италианският гражданин Антонио Майоне, а дъщеря му Луиза е осъдена на 2 г. и 8 месеца, тъй като двамата са осигурявали базата на престъпната организация на Апенините.

И докато българската страна се грижела за снабдяването с бременни български жени, готови да отстъпят новородените си срещу заплащане, то баща и дъщеря Майоне се грижели за намирането на бездетни италиански двойки, готови да платят за деца. Четиримата италианци, снабдили се срещу 20 хил. евро с дългоочаквани рожби, също са осъдени на по 2 г. и 4 месеца затвор.


Още за: бебета   евро   маркет   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар