Ботьо Ботев за заложническата криза край Сандански: Действано е изключително бързо, перфектно, професионално

04 октомври 2023 20:43   3 коментара   6293 прочита


Тук е действано перфектно от професионална гледна точка. Новият главен секретар на МВР Живко Коцев е първият на тази длъжност, който преди това е минал през криминалните служби, минал и по линия на убийствата, коментира още криминалистът

„Заложничеството е плод на неудоволствието на извършителя. Имало е предварителни симптоми за създаването на такава ситуация, които не са стигнали до органите на МВР. Можело е да се предвидят някои неща“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ криминалистът Ботьо Ботев по повод кризата със заложници в село Вълково край Сандански. Похитителят е отправял заплахи чрез социалните мрежи.

„Подценени са нещата, както обикновено е в такива ситуации. Проблемът е изключително сложен. Полицаите са могли да стрелят срещу похитителя, но трябва много прецизно и точно да се реши как да се подходи в такава ситуация. Целта е да се проведат мероприятия да не се допусне стрелба, защото могат да загинат невинни хора“, добави той.

„Трябва да се направи лична оценка на хората, които са замесени. Симптоми е имало, но няма информация стигнало ли е до службите. Другото опасно е, че не е получена информация за незаконното му оръжие, а той го е и използвал. В хода на разследването ще стане ясно. На черния пазар може да се сдобиеш с всичко, което пожелаеш. Сега е малко по-затегнат контролът. Преди години в заводите край Казанлък и в други заводи на части се изнасяха заготовките, които се правеха и се сглобяваха. Това беше голям проблем. Сега не е така“, коментира криминалистът.

„Не са били много заложническите действия. Тук е действано перфектно от професионална гледна точка. Новият главен секретар на МВР Живко Коцев е първият на тази длъжност, който преди това е минал през криминалните служби, минал и по линия на убийствата. Работил е и под мое ръководство. Действано е изключително бързо, перфектно, професионално и с ангажиране на всички, които са способни да вземат участие. Това е дало резултат“, подчерта Ботьо Ботев, пише факти.бг.

„Трудно е да се направи и да се предвиди как ще постъпи такъв човек. Това е въпрос на субективна оценка. Нещата са особени. Има раняване на бащата. Скандал ли е станал, за да се използва оръжието. Следващите му действия са твърде необективни от гледна точка на извършеното деяние – сам е информирал за това какво е направил. Това е странно. Тук вече може да се гадае“, обясни още той.


Още от: Синя лампа

Принтирай статия
3 коментара
05 Октомври 2023 08:06 | Boss
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Kude e profesionalizma. Prost siganin


05 Октомври 2023 08:55 | Чука
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Тоя за една ракия е готов навсякъде да се изложи.


05 Октомври 2023 09:01 | Кочо Лютата
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Възхищавам се от практиката във Великая Русь, паплач като този смърдел от непълноценната сган, няма паспорти и действа забрана да не напускат катуните си. Ако този случай стане реалност в Унгария след втората световна война, скопяването на този безогледен нахал му е в кърпа вързано. Дано го въдворят в зандана на Бобов дол. Първата нощ там ще е дежурен по шкафче и поне два отряда криминални ще го приветстват с помощно средство вазелин. Раздуханата напоследък интеграция за мингияните у нас е единствено възможна, като ги трансформират ефективно в гейове, поне със задниците си да позаработят по някой лев, а не да клинката постоянно за помощи.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар