Болен гей затворник избяга от болница в Пловдив, но не го дирят, защото...

15 април 2020 09:15   2 коментара   6598 прочита


Георги, който съкилийниците му наричали Гергана, е носител на ХИВ, а има и туберкулоза

Затворник, болен от ХИВ и туберкулоза, в тежко състояние, е изчезнал от Инфекциозна клиника в Пловдив. Това съобщава TrafficNews. Вече трети ден местонахождението му не е известно. Също така не е ясно дали изобщо някой го търси. 31-годишният Георги Спасов излежава поредна присъда за кражби. В затвора го познават под името Гергана, предвид сексуалната ориентация, която демонстрира. Здравословното му състояние е изключително тежко, което е станало причина той да бъде изпратен за лечение в Инфекциозна.

Междувременно обаче прокуратурата е постановила прекъсване на присъдата му, за да може той да се лекува. Преди два дни Георги/ Гергана е напуснал болницата без разрешение и от тогава не се е появявал. Предвид факта, че присъдата му е прекъсната, той не може да бъде издирван от съдебна полиция. Срокът на прекъсването е до 19 април, като ако след тази дата Спасов не се върне в затвора, едва тогава той ще бъде обявен за издирване. Проверка в Областната дирекция на полицията в Пловдив показа, че въпросният затворник не се издирва, тъй като там не е постъпвала информация за изчезването му от болницата.

И така издирването на заразеният мъж се превръща в истински Параграф 22. Предвид досието му, трудно може да се разчита той самият да прояви отговорност , пазейки живота и здравето на хората, с които контактува. Къде е затворникът и какви са контактите му на този етап не е ясно. Можем само да се надяваме последствията да не са фатални за други хора.

blitz.bg


Още за: болен   гей   затворник   избяга   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
15 Април 2020 11:57 | Някакъв
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да иде в офиса на БХК с туберкулозата си. За такива опасни типове държавата не си мърда пръста, но ако някой човек паркира накриво, целият държавен апарат се стоварва върху него.


15 Април 2020 12:14 | Българин от Дупница
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Каквато държавата, такива и хората
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар