Божков и още деветима се изправят пред съда за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления

23 април 2024 13:29   1 коментар   3959 прочита


Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд по досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

Наказателното производство е образувано в закритата вече Специализирана прокуратура през 2019 г. във връзка с данни за престъпна група, която е имала за цел извършване на длъжностни и корупционни престъпления.

В групата са участвали и длъжностни лица от закритата Държавна комисия по хазарта (ДКХ). На съд са предадени десет лица - Васил Божков като организатор и ръководител на групата, а останалите девет лица - А.Г., Георги Попов, Александър Тумпаров, Борис Бекяров, Огнемир Митев, Тодор Марков, Пламен Георгиев, Е.Д. и Й.Ч, като участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от ДКХ, предаде "Фокус".

Васил Божков е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от ДКХ, които са извършили нарушение на служебните си задължения - допуснали са да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта.

Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева. Предстои СГС да насрочи разпоредително заседание.

1 коментар
23 Април 2024 13:48 | djumalia.
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

i kak to4no 6te go os1jdat s iolkova mnogo mangizi ne razbrax kato vijdam kakvi korumpirani s1di i prokurori si imam.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар