Близки на детето от Кардам: Не е починал от отрова, а заради незнайна инжекция

22 ноември 2019 12:14   1 коментар   4757 прочита


Те продължават да обвиняват лекарите от Спешна помощ за смъртта му

Близките на починалото в Кардам дете продължават да обвиняват лекарите от Спешна помощ за смъртта му и отказват да приемат, че 9-годишният Стефан е починал заради отрова за гризачи. Според бабата и дядото всички деца са спели в една стая и няма причина, ако има отрова, само едно от децата да се е отровило.

По думите на бабата и дядото новата къща, в която живее семейството, е подходяща за отглеждане на деца. "Идва линейката, бие му инжекцията. Бабо, вика, много ми е топло, подаде си ръчичките и в моите ръце почина. Питам доктора какво направи, питах каква инжекция му би, казва ми "не знам", разказва бабата на детето в сутрешния блок на БНТ.

"Всички спим в едно помещение. Тази отрова се разваля до три дена, минала е една седмица. Готов съм да си понеса последствията, аз детето си няма да върна. Деган без кръвни изследвания не се бие без да се изтеглят килограмите на детето. Спря му повръщането, то така се прочистваше", каза дядото на починалия Стефан.

БЛИЦ припомня, че отравяне със силен химически препарат против гризачи е основната версия за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам. Това заяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Момченцето почина на 27 октомври в дома си, като първоначално съмненията бяха за хранително отравяне.

След трагичния инцидент със Стефан, много хора и институции са помогнали на семейството. От няколко седмици, то вече се е пренесло да живее в друга къща, предоставена от съседка. Отравяне със силен химически препарат против гризачи е основната версия за смъртта на детето, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. "Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска", обясни Цацаров. Основната версия, по която се работи е, че токсичните препарати са използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение. Двете момиченца, които се лекуваха във Варна са изписани преди две седмици, тяхното здравословно състояние е добро, те посещават училище и детска градина./blitz.bg


Още за: Кардам   лекари   помощ   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
22 Ноември 2019 15:51 | химик
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

не е от инжекцията, най-вероятно му е бита ампула витамин К, който се ползва за антидот при отравяне с отрова за мишки, но дали смъртта е причинена от миша отрова е друг въпрос
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар