Безобразни шофьори в Пловдивско - 1600 нарушения при 1300 проверени за ден

24 януари 2021 12:27   1586 прочита


Сериозен брой нарушения на шофьори са засечени от полицията Пловдив и областта за последните 24 часа.

При поредната акция на пътя, която цели подобряване на пътно- транспортния травматизъм, служители на ОД на МВР Пловдив са проверили 1097 МПС и 1274 лица. Униформените са установили 1596 нарушения, като 17 от тях са криминални.14 са задържаните лица, пише Glas.bg.

С оглед избягване на наказателни преследване за извършените нарушения, двама от водачите- мъже на 26 и 28 години, шофирали в Пловдив и в Хисаря, предложили подкуп на проверяващите.

Лицата са задържани в ареста. Установени да шофират под въздействие на алкохол са 4 водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 3.24 промила.

За шофиране под въздействие на наркотични вещества - амфетамин и канабис са задържани 8 лица, а по случаите са образувани бързи производства.

В резултат на проверките 24 от водачите са с отнети шофьорски книжки, дерегистрирани са 12 МПС, а други 11 превозни средства са спрени от движение.

За различни нарушения по ЗДвП в хода на акцията са съставени 183 акта, а наложените глоби по фиш са 256 бр. 10 от водачите, проверени на пътя, са били неправоспособни.

За нередовни пътни документи са санкционирани 97 от проверените, а в 94 от случаите водачи и пътници на МПС са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска. 46 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 23 без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Наложените санкции по ЗдВП са 353 броя, като само две от тях са извършени от пешеходци.

Установените нарушения на скоростните режими са 731 броя.

Служителите на реда са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя, създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.


Още за: шофьори   актове   Пловдив   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар