Без кръвнина за смъртта на Тодор

17 ноември 2016 12:54   3847 прочита


Тодор издъхна на 12 януари Близките на починалия Тодор Йорданов във Враца може да се наложи да плащат тлъсти суми на братя Дамянови, известни като Поничките, с които тийнейджърът се спречка преди смъртта си, но самите те няма да получат нито лев. Това обясни адвокатът на роднините Емил Велинов, след като прокуратурата прецизира и отново внесе в съда обвинението срещу Иван и Десислав Дамянови-Поничките.

"Това е големият проблем. Обвинението е за хулиганство и няма как да заведем граждански иск. Направихме всичко възможно по време на досъдебното производство, но в крайна сметка прокуратурата направи тази правна квалификация", коментира юристът. В същото време близките на починалия 18-годишен младеж може да се наложи да плащат доста пари на Дамянови, които заведоха серия от дела срещу тях. Адв. Велинов обясни, че още не се е запознал подробно с обвиненията.

Процесуалният представител на Дамянови, адв. Росен Бончев, преди дни заяви, че исковете ще бъдат оттеглени, ако близките на Тодор се извинят на Поничките. Дамянови заведоха общо 12 дела срещу близките на 18-годишния Тодор, който почина след мелето с тях. Два от исковете, всеки от които за по 5000 лева, са срещу брата на починалия Ивайло Йорданов. Според Дамянови младежът е разпространявал невярна и обидна информация за тях в национален ефир.

Поничките са възмутени, след като Ивайло ги обвинил, че нямат никакъв морал и директно им приписвал убийството на по-малкия си брат от телевизионния екран. Братята обвиняват за подобни изказвания и майката на двете момчета Цецка Йорданова. Тъй като твърденията на близките на Тодор са направени в национален ефир в столични телевизии, от съда във Враца препратиха голяма част от делата на колегите си в Софийския районен съд./24chasa.bg

 


Още за: кръвнина   смърт   Тодор   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар