Баща от Пловдив изнасили 13 пъти малолетната си дъщеря, блудствал и с малкия си син, а сега...

02 април 2024 14:07   2 коментара   3514 прочита


Присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която бе наложено максималното наказание от 20 години лишаване от свобода на подсъдимия С. С., бе потвърдена от Върховния касационен съд

Присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която бе наложено максималното наказание от 20 години лишаване от свобода на подсъдимия С. С., бе потвърдена от Върховния касационен съд. Върховните магистрати отмениха решението на Пловдивския апелативен съд и на Окръжен съд – Пловдив единствено в частта относно увеличаване на максималното наказание на основание чл. 24 от НК с 4 години.

Според Върховния касационен съд целите на наказанието ще се изпълнят без приложението на чл. 24 от НК, тъй като наказанието от 20 години лишаване от свобода е максимално предвиденото за престъплението по чл. 152 ал.4 т.1 от НК.

 

С присъдата на Окръжен съд – Пловдив, която бе изцяло потвърдена от Пловдивския апелативен съд, подсъдимият С. С. е  признат за виновен в това, че в периода от неустановена дата през месец февруари 2020 г. до 24.02.2021 г. в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление тринадесет пъти се е съвкупил с Г. С., ненавършила 14 години, като я принудил със сила и заплашване.

За престъплението по  чл.152 ал.4 т.1 вр.ал.1 т.2 вр.чл.26 ал.1 вр. чл. 54 от НК наложеното му наказание е 20 години лишаване от свобода и е максималното.

Подсъдимият С. С. е признат за виновен и в това, че на неустановена дата през месец февруари 2021 г., в гр. Пловдив, е извършил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол – М.С., като е употребил за това заплашване и е използвал положение на зависимост и надзор, като деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

За престъплението по чл.157 ал.3 вр.ал.1 вр. чл. 54 от НК му е наложено също максималното наказание от 12 години лишаване от свобода.

На основание чл.23 от НК на подсъдимия С.С. е наложено едно общо най-тежко наказание в размер на 20 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. 

Със същата присъда Пловдивският окръжен съд осъжда подсъдимия С. С. да заплати на пострадалата Г. С. сумата от 25 000 лева, а на пострадалия  М. С. сумата от 5000 лева, представляващи обезщетение за причинените им с извършените престъпления неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на извършване на престъплението до окончателното й изплащане.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно./bLITZ.BG


Още за: баща   дъщеря   Пловдив   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
2 коментара
02 Април 2024 19:32 | Zagan
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ubite go tozi!


03 Април 2024 12:05 | Пирин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Смърт без присъда трябва на такива . А към тези съдии дето са отменили допълните 4 години затвор, имам само един въпрос - Деца имате ли ?! Срам за системата !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар