Баретата завзел пазара на кокаин след договор с Митьо Очите

16 май 2015 11:03   1 коментар   7914 прочита


Двамата се договорили за нова наркобанда докато съдили Златомир Иванов, а Желязков бил в затвора

Някогашните врагове Златомир Иванов – Баретата и несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите са решили да заровят томахавката и да започнат да работят заедно. Първите договорки за това са станали още през 2011 г., когато Баретата е под домашен арест, а Димитър Желязков лежи в затвора в Белене. Въпреки, че подобни договорки звучат като част от криминален роман, този път прокуратурата е събрала достатъчно доказателства и дава на съд Златомир Иванов точно за наркобанда, създадена след решение за съвместни действия точно с несебърския наркобос, пише „24 часа”.

Разговори за общ бизнес между двамата дори са включени в обвинителния акт, с който преди дни на съд бяха дадени Баретата и други деветима участници в наркобандата.

Смята се, че дилърите на Иванов правели до 100 хил. лв. седмичен оборот от скъпата дрога най-вече по заведения в курорта „Слънчев бряг” и София.

Съвместният бизнес между Баретата и Очите процъфтявал, а договорът между двамата действал до 29 януари 2013 г., когато снайперист опита да убие Златомир Иванов.

Разследването на съвместната дейност на двамата започва именно няколко седмици след покушението.

Антимафиотите установили, че през октомври 2013 г. Златомир Иванов и Димитър Желязков взели решение, че заради свиване на охранителната дейност и наркопазара ще си помагат в бизнеса. Двамата се договорили Иванов да дава част от парите, получени от дейността на охранителната му фирма „Аркус”. Очите пък трябвало да допусне негови наркодилъри да продават дрога по Южното Черноморие.

Седмици след тази договорка Златомир Иванов поканил в дома си в столичния кв. „Драгалевци” двама от най-приближените си хора – Ивайло Борисов – Ториното и Златко Гочев – Злати Малкия. Обяснил им, че официално ще се дистанцира от продажбата на дрога заради делото срещу него. Затова им възложил да наберат и организират дилъри, които да завземат изцяло наркопазара.

От скъпата дрога било решено да се продават два вида – обикновена и ВИП. Стандартният кокаин бил с цена 100 – 120 лева, а ВИП-ът – 150.

Никой от дилърите на дребно не знаел, че на върха на структурата е Златомир Иванов.

За да се запази в тайна ръководството на бандата и с цел по-голяма конспиративност, се обособили две крила на групата, които действали самостоятелно. Целта била така информацията да не стигне чрез секретни сътрудници до полицията.

1 коментар
16 Май 2015 11:36 | жител
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

е те тоя е най-големия играч 25 години продава дрога.
баретата е легенда само бог може да го убие
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар