Арнаудова с извънредна новина за Местан! Взимат се спешни мерки!

19 април 2019 10:17   4 коментара   9258 прочита


Окръжна прокуратура – Кърджали събира доказателства за имотното състояние на Лютви Местан, за да му се определи отново мярка за неотклонение. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от „Фокус“. „На Лютви Местан беше определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв.

Беше наложена временната мярка за отнемане на свидетелството за управление на МПС и му беше забранено да напуска пределите на страната без разрешение на прокурора“, припомни Арнаудова. Тя посочи, че по жалба на Лютви Местан Окръжен съд – Кърджали отменя мярката за неотклонение, тъй като прокуратурата не е представила доказателства за имотното му състояние, които да обосноват размера на гаранцията.

„С това произнасяне на Окръжния съд на практика Местан е останал без каквато и да било мярка за неотклонение. Това, което прави в момента Окръжната прокуратура в Кърджали е спешно да събере доказателства за имотното състояние на лицето, за това какви недвижими имоти притежава, какви са неговите доходи, какви моторни превозни средства притежава.

За да може да предприеме следващите си действа отново по мярка за неотклонение“, обясни Румяна Арнаудова. Говорителят на главния прокурор посочи, че прокуратурата счита, че лицето не може да остане без такава мярка за неотклонение. „Прокуратурата предостави доказателства, но явно те не са били достатъчни. За 24 часа няма как да съберем всичко.

Само автомобилът, с който се е движил Местан, според вас колко струва“, коментира Арнаудова и посочи, че е възможно да бъде поискана същата мярка. „Може би най-късно в понеделник ще има резултат“, обясни тя./Blitz.bg

4 коментара
19 Април 2019 13:48 | Мотайте се,мотайте !
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

В понеделник Местан ефенди може да ви позвъни от апартамента на Ердоган в Анкара! Що за наглост? Вместо да каже: " Не съм виновен, но ето, оставям гаранцията, ако трябва задръжте ме, докато се изясни истината. "А това негово държание говори, че той гледа всячески да се изплъзне от отговорност. Той е готов да изкара другите виновни. Мазник!


20 Април 2019 05:58 | до този в 13.48
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Той ще се оправи, но ти няма да се излекуваш хе хе хе хе


20 Април 2019 09:18 | Петър Симеонов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Това турско мекере заслужава присъдата на шпионина Иван Асен, ако си спомняте имаше
такъв процес


20 Април 2019 09:50 | Ей Петре
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Мразиш хората и мразиш най - вече турците, нали се сещаш че ние сме си виновни предадохме България на тях и сега злобееш да затворят Местан, но ще дойде друг Хасан и тогава какво правим?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар