Арести за погрома в Мездра. Ще щракнат ли белезниците на жената на задържания?

14 януари 2021 10:19   1936 прочита


Има 5 души задържани след вчерашната ситуация. Прави впечатление светкавичната реакция на полицията – така трябва да действа законът и държавата, коментира пред БНТ Тома Томов, ексдепутат и дядо на убитото преди дни в Мездра дете.

Припомняме ви, че вчера около 50 души атакуваха къщата на задържания за смъртта на 8-годишното момченце.

По думите на Томов вчерашният инцидент се е случил, след като се е разбрало, че съпругата на задържания се разхожда свободно.

"Майката, която все още е на свобода – съпругата на задържания, която все още може да повлияе на сина си, се е разхождала свободно по улицата", посочи Томов.

"Имам сериозни съмнения, че жената е участвала в изнасянето на трупа на внука ми", каза още той.

По думите му обаче това не е оправдание да се извърши нападение върху къщата и виновните ще си получат заслуженото.

"Престъплението има две страни – убийството на детето е по-леката част, детето не може с умисъл да убие приятелчето си. Ако нещата бяха останали така и се бяха обадили в полицията, ние щяхме да наемем адвокат и да се съдим, но втората уродливата част е, че детето влачено и изхвърлено без дрехи на дъжда в локвата", каза още Тома Томов.

"Предполага се, че престъплението е извършено от едно наказателно неотговорно дете.  Ние не можем да го разследваме, освен да снемем обяснения пред психолог. Не можем да го обесим и да го вкараме в затвора. То обаче е основен източник на информация. Не е нужно човек да е прокурор, за да разбере, дали на детето може да му се влияе и внушава. Изразих тази претенция пред органите, жената обаче продължава да се движи свободно", смята още той.

"Това дете е разнасяло оръжието из къщата и го е показвало на другите деца – този сигнал съм го подал на полицаите", заяви още дядото на детето.

"Пиратката бе версия, която внесе елемент на заблуда за полицаите и така даде възможност на бащата, който е изключителен бракониер, да се измъкне за кратко", посочи Томов.

"В Мездра няма напрежение, има една огромна съпричастност с трагедията на това семейство. В крайна сметка и обществото трябва да знае истината", настоя на свой ред кметът на града Иван Аспарухов.

"Не можем да бъдем управлявани от слухове. Има институции, които трябва да си свършат работата", настоя още той./Glas.bg


Още за: арест   мездра   дете   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар