Антимафиоти пресякоха незаконно разпространение на филми, музика и телевизионни програми чрез интернет

21 май 2013 11:48   3077 прочита


Антимафиоти от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” на ГДБОП проведоха операция за документиране и пресичане на незаконното разпространение на филми, музика и телевизионни програми без съгласието на правоносителя чрез интернет страницата http://4bg.eu.

В хода на извършената проверка по сигнал са установени собствениците и администраторите на сайта. Чрез него се предоставял достъп на неограничен брой потребители до множество телевизионни програми, музикални произведения и филми без необходимото по закон съгласие на правоносителите. По този начин били нанесени значителни щети на българската и международната телевизионна, музикална и киноиндустрия, както и на българските творци.

Поради констатираните нарушения спрямо правата върху обекти на интелектуалната собственост достъпът до сайта е преустановен след разпореждане на ГДБОП. Случаят е докладван на компетентната прокуратура.

Операцията на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост” към министъра на културата на Република България, за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар